Match of the Day: New England Patriots @ Green Bay Packers

Door

Detroit Lions v New England PatriotsVele tests werden al met succes afgerond, maar de zwaarste zou vanavond wel eens op Lambeau Field kunnen zijn. De New England Patriots nemen het daar op tegen de Green Bay Packers in een duel tussen twee divisieleiders.

IJzersterk
De Patriots (9-2) zitten midden in een zwaar schema, waar het ijzersterk mee omgaat. Green Bay is de vierde divisieleider op rij voor de Patriots en lijkt op basis van de laatste drie uitslagen klaar voor de slacht. Vorige week werd Detroit nog simpel met 34-9 opzij gezet, maar nog indrukwekkender waren de zeges op Denver (43-21) en Indianapolis (42-20). De Patriots noteerden daarmee drie gigantische blowouts op rij en manifesteren zich momenteel als het sterkste team in de league. Met name de hoge scores vallen op – met een gemiddelde van 39.5 punten tijdens hun winning streak. Quarterback Tom Brady vervult een glansrol met gemiddeld 315.3 passing yards per wedstrijd, 22 touchdowns en slechts vier intercepties. Rob Gronkowski noteerde in de laatste vier wedstrijden 27 recepties voor 403 yards en vijf touchdowns; collega tight end Tim Wright ving afgelopen zondag twee touchdown passes en is zeer sterk in de end zone. Niet alleen deze spelers, maar het hele team zal vanavond sterk moeten beginnen. Tijdens de laatste vier thuiswedstrijden hebben ze hun tegenstanders met 66-0 ‘outscored’. Dominant is dus te zwak uitgedrukt. Vorige week hadden de Packers het uit bij Minnesota een stuk lastiger en werd er met 24-21 nipt gewonnen.

Loftrompet
Green Bay Packers v Minnesota VikingsWanneer we de loftrompet blazen voor Brady, mag dit ook voor Packers QB Aaron Rodgers (foto). Hij noteerde tot nu toe 30 scores en drie picks voor een league-high passer rating van 119.3. Jordy Nelson voert de NFL aan met 123.2 receiving yards per thuiswedstrijd en scoorde op Lambeau iedere wedstrijd een touchdown. Ook Randall Cobb speelt een prima seizoen en maakt met name in eigen stadion indruk. De twee receivers krijgen het vanavond lastig met New England cornerbacks Darrelle Revis en Brandon Browner als directe tegenstanders. Wanneer zij hun werk goed doen zal Eddie Lacy erg belangrijk worden. Tegen de Vikings had hij maagklachten, maar noteerde een season-best 125 yards en één touchdown. De Patriots haalden LaGarrette Blount terug, die tegen de Lions gelijk twee touchdowns noteerde. Zijn collega Jonas Grey rende een week eerder nog voor 201 yards en vier touchdowns. De Packers zijn kwetsbaar tegen de run en staan 30ste met 136.7 toegestane yards per wedstrijd.

Bij Green Bay vechten linebacker Clay Matthews en offensive guard T.J. Lang tegen blessures en zij lijken de wedstrijd te halen. De Packers hebben één wedstrijd voorsprong op de Lions, waarmee ze om de divisietitel zullen knokken. New England lijkt weer eens zeer simpel de AFC East te gaan winnen met hun 9-2 record. De Miami Dolphins en Buffalo Bills staan met 6-5 op geruime achterstand. De Packers spelen volgende week weer thuis, maar dan tegen de Atlanta Falcons. De Patriots reizen dan af naar de San Diego Chargers. Kick-off van Patriots @ Packers is om 22:25 en is live te zien op Fox Sports.

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. Jeroen 5 jaar ago

    Deze wedstrijd is echt episch. Opeens is Bolden de leading RB.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen