Match of the Day: Arizona Cardinals @ Denver Broncos

Door

San Francisco 49ers v Arizona Cardinals
Er zijn van die teams die je in de gaten houdt. Het is voor de schrijver van deze previews altijd lastig om te bepalen wat nou dé wedstrijd van de week wordt of is, maar de Arizona Cardinals spreken zeer tot de verbeelding. Speelronde vijf is voor zowel de Denver Broncos als de Cardinals een sleutelronde op de kalender. Denver heeft ondertussen alle tijd gehad om het verlies in hun Super Bowl rematch te verwerken en de nog ongeslagen Cardinals hopen die status te behouden tijdens een tripje naar Mile High Stadium.

Geen revanche
De Broncos leden een gevoelige nederlaag bij Seattle. Met nog achttien seconden te gaan gooide Peyton Manning een touchdown pass op Jacob Tamme en ook de 2-point conversion lukte. Daarmee stond er een gelijke stand op het scorebord en dus extra tijd. De Broncos konden de Seahawks echter niet van een touchdown afhouden tijdens hun eerste balbezit en dus kwam er geen revanche voor de verloren Super Bowl. Na een extra weekend rust staat er wederom een zware wedstrijd op de speelkalender met de bezoekende Cardinals die op zoek gaan naar een 4-0 start. Het team van hoofdcoach Bruce Arians moet dit doen zonder quarterback Carson Palmer.

Stanton
Arizona stond tot nu toe gemiddeld 15.0 punten per wedstrijd toe en staat daarmee gedeeld tweede in de league. Het geeft aan hoe uitgebalanceerd dit team is. Aanvallend heeft het niet een Peyton Manning staan, maar Arians heeft een geheel gesmeed van aanval, verdediging en special teams. In 2012 wonnen de Cardinals hun eerste vier wedstrijden, maar verloren er vervolgens negen op een rij. Een beeld dat Arians deze week nog gebruikte om zijn spelers bewust te maken van de situatie. De Cardinals zullen hun vertrouwen moet stellen op quarterback Drew Stanton, die de aan zijn schouder geblesseerde Palmer vervangt. Slechts 51.6 procent van zijn passes komt daadwerkelijk aan bij een teamgenoot, maar een turnover heeft hij nog niet op zijn naam staan. Zijn belangrijkste wapen is Michael Floyd, die tegen de 49ers twee weken geleden nog vijf recepties voor 114 yards noteerde.

500
Seattle Seahawks v Denver BroncosArizona doet het verdedigend uitstekend. Tegen de run staan ze derde in de league met 2.9 yards per carry. Het is een veeg voorteken voor Broncos’ running back Montee Ball en zijn collega’s. Over de grond wil de aanval tot nu toe niet echt vlotten en tegen de Seahawks werden uit twintig pogingen een magere 36 yards gehaald. De verdedigende unit van Denver heeft het dit jaar lastig, maar krijgt vanavond Danny Trevathan (foto) terug. De tackle voerde vorig jaar het team aan en keert terug van een beenfractuur. De linebacker is het hart van de verdediging, waar Peyton Manning dat voor de aanval is. De quarterback moet nog één touchdown gooien om de 500 te bereiken. Hij staat dan nog net achter Brett Favre op een negende plaats voor het all-time record. De Broncos ontsloegen deze week trouwens nog een speler. Kicker Matt Prater mocht zijn spullen pakken, terwijl zijn schorsing bijna voorbij was. De Cardinals wonnen nog nooit in Denver, maar zullen meer dan ooit tevoren de uitdaging vanavond graag aangaan.

Kick-off van Cardinals @ Broncos is om 22:05.
Er staan nog drie wedstrijden op het late uitzendschema. Om 22:25 willen de Kansas City Chiefs hun Monday Night overwinning op de New England Patriots graag een vervolg geven in de uitwedstrijd tegen de San Francisco 49ers. Beide teams staan op een 2-2 record. De New York Jets zijn het seizoen slecht begonnen met slechts één overwinning tijdens de eerste speelronde en zullen het niet makkelijk krijgen tegen thuisspelende Philip Rivers en de San Diego Chargers. Ook deze wedstrijd begint even voor half elf. De afsluiting zal worden verzorgd door de Cincinnati Bengals en New England Patriots. Het duel in Foxborough is Sunday Night Football en de vaste volgers van de NFL weten dan dat de wedstrijd voor ons in het holst van de nacht, om 02:30, zal aanvangen. De Bengals verloren dit seizoen nog niet, de Patriots al twee keer.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen