Martinez slaat Tigers in extra innings langs Dodgers

Door

Texas Rangers v Detroit Tigers - Game Three

Victor Martinez is absoluut niet bang voor Kenley Jansen. De aangewezen slagman van de Detroit Tigers sloeg voor de tweede wedstrijd op rij een belangrijke honkslag op het gooien van de Nederlandse closer van de Los Angeles Dodgers. Martinez’ homerun in de tiende inning bezorgden de Tigers een benauwde 7-6 overwinning, nadat closer Joe Nathan in de negende inning een voorsprong van drie runs uit handen gaf.

Leading-Off
Laat het maar aan Big Papi over om er op belangrijke momenten te staan. David Ortiz’ three-run homer in de achtste inning over de Pesky Pole was goed voor een 4-2 overwinning op de Texas Rangers. De bal was zo hoog over de foul pole geslagen dat er een video-review moest bepalen of het een homerun of een foul ball was.

Op de beelden is het lastig te zien, gelukkig bestaat er ook een homerun map.

Three Strikes
* Ervin Santana gooide acht shutout innings in zijn debuut voor de Atlanta Braves. Hij voelde zich zo op zijn gemak dat zijn eerste twintig pitches strikes waren (zijn eerste ball gooide hij pas in de derde inning). Jason Heyward sloeg een homerun en bracht twee honklopers over de thuisplaat voor de 4-3 overwinning op de New York Mets.

* Albert Pujols passeerde met homerun nummer 494 uit zijn carrière Lou Gehrig en Fred McGriff voor de 26e plaats op de All-Time homerun list. Pujols bomb was aanvallend het enige wapenfeit van de Los Angeles Angles die met een goede defense en uitstekende pitching de Seattle Mariners met 2-0 versloegen. Startende werper Garrett Richards en de Angels’ relievers gooiden een one-hit shutout.

* Welkom in New York Masahiro Tanaka. Zoiets zal Nederlander Jonathan Schoop hebben gedacht nadat hij de Baltimore Orioles in de tweede inning op voorsprong zette met een three-run homer. Tanaka herstelde zich daarna knap en gooide maar liefst tien strikeouts in zijn Yankee Stadium-debuut. De O’s gingen echter met de 5-4 overwinning aan de haal door twee runs te scoren in de negende inning op fill-in closer Shawn Kelley.

Seventh Inning Stretch
Prachtige catch Ben Revere en ditto faceplant.

BenRevereDivingCatchBrewers

Billy Hamilton van de Cincinnati Reds laat dan eindelijk dit seizoen zien waar hij toe in staat is. Zijn snelheid was belangrijk in de 4-0 overwinning op de St. Louis Cardinals.

Derek Norris’ three-run homer in de elfde inning bezorgden de Oakland A’s een 7-4 overwinning op de Minnesota Twins. En wat een heerlijke baard trouwens Derek!

Bryce Harper met zijn eerste van 2014. BAM!

Going Dutch
* Twee honkslagen in vier slagbeurten voor Andrelton Simmons. Uiteraard zorgde de shortstop van de Braves voor een verdedigend hoogtepuntje.

* Xander Bogaerts ging 0-uit-2 aan slag, maar verdiende wel twee walks. Hij heeft dit seizoen dan ook een .405 on-base percentage.

* Jonathan Schoop ging 2-uit-4 tegen de Yankees, waaronder een homerun, met drie binnen geslagen punten en twee runs.

* Een strikeout voor Roger Bernadina’s enige slagbeurt voor de Reds.

* Kenley Jansen kreeg drie honkslagen en een run om zijn oren in 2/3 innings.

Scoresheet
San Diego Padres (3-6) @ Cleveland Indians (5-4) 0-2, 2-1
Oakland Athletics (5-3) @ Minnesota Twins (3-5) 7-4 / 11 innings
Cincinnati Reds (3-6) @ St. Louis Cardinals (5-4) 4-0
Tampa Bay Rays (5-5) @ Kansas City Royals (4-4) 3-7
Chicago White Sox (4-5) @ Colorado Rockies (5-5) 4-10
Texas Rangers (4-5) @ Boston Red Sox (4-5) 2-4
Houston Astros (3-6) @ Toronto Blue Jays (5-4) 3-7
Baltimore Orioles (4-5) @ New York Yankees (4-5) 5-4
Miami Marlins (5-4) @ Washington Nationals (6-2) 7-10
Milwaukee Brewers (6-2) @ Philadelphia Phillies (3-5) 9-4
New York Mets (3-5) @ Atlanta Braves (5-3) 3-4
Pittsburgh Pirates (5-3) @ Chicago Cubs (3-5) 5-7
Los Angeles Angels (4-5) @ Seattle Mariners (5-3) 2-0
Detroit Tigers (5-2) @ Los Angeles Dodgers (6-4) 7-6 / 10 innings
Arizona Diamondbacks (3-8) @ San Francisco Giants (6-3) 7-3

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen