Marlins bieden Reyes zesjarig contract aan

Door

Een nieuw stadion. Een nieuwe manager en wat de Miami Marlins betreft hoort daar ook een nieuwe ambitie bij, namelijk een meer aansprekende selectie. Grote namen circuleren rond in Miami, zoals Albert Pujols, Mark Buehrle en Jose Reyes. Vooral de interesse in de korte stop van de New York Mets is heel serieus.

Vorige week woensdag kwam de man die het levenslicht zag in Villa Gonzalez op de Dominicaanse Republiek snuffelen in het nieuwe ballpark. Hij was in goed gezelschap, want ook de twee andere potentiële Marlins-aanwinsten waren van de partij. Naast een rondleiding en een lunch zou Reyes nog een aanbieding hebben gehad. Volgens  Fox Sports eentje van 90 miljoen dollar om de komende zes jaar de clubkleuren van de Marlins te verdedigen.

Hiermee zou de 28-jarige Reyes de best betaalde speler worden in de geschiedenis van de franchise. Bronnen melden dat de speler in kwestie wel oren zou hebben om naar Miami te verhuizen. Het warme weer zou goed zijn voor zijn hamstringproblemen en de samenwerking met manager Ozzie Guillen is een andere motivatie.

Mocht Reyes zijn jawoord geven, de Marlins ontkennen vooralsnog dat zij aanbiedingen hebben gedaan, dan ontstaat er wel een intern probleem. Bij de Marlins speelt ene Hanley Ramirez op ’6’. Ongetwijfeld zal Guillen dit gaan omschrijven als een luxeprobleem. De verwachting is dat hij Ramirez dan doorschuift naar het derde honk.

Naast de franchise uit Miami hebben ook de Milwaukee Brewers hun zinnen gezet op de beste slagman van de National League van het afgelopen seizoen. Qua slaggemiddelde (0,337) kende de huidige free agent het beste seizoen uit zijn loopbaan (sinds 2003 in The Big League, SA).

Op het verlanglijstje van de Marlins prijken ook nog de namen van Ryan Madson, rechtshandige reliever, en rechstvelder Yoenis Cepedes. Maar de Cubaan, die tijdens het WK in Panama nog in actie kwam voor zijn land, wordt door bijna de hele MLB gevolgd.

Foto: wikimedia.org

Ook leuk om te lezen