Mark Cuban overwoog rechtszaak na 2006 Finals

Door

2010 NBA All-Star Celebrity Game

Waar was u toen een piepjonge Dwyane Wade al zijn duivels ontbond in Game 3 van de 2006 NBA Finals en de Miami Heat van een 2-0 achterstand naar een 4-2 voorsprong (en dus de titel) leidde? Mark Cuban zag zijn Dallas Mavericks ten onder gaan en hield er behoorlijk wat frustratie aan over. Zoveel zelfs dat hij in die periode overwoog om een rechtzaak aan te spannen tegen de NBA.

De Mavericks leken op weg naar een Finals sweep tegen de Heat. Na twee makkelijke zeges waren Dirk Nowitzki en zijn teamgenoten op weg naar ook een eenvoudige overwinning in Game 3. Toen stond echter Dwyane Wade op, die de Heat een nipte zege schonk. De Heat verloren daarna geen enkele wedstrijd meer.

Wade en vrije worpen
Er was echter een hoop kritiek op de scheidsrechterlijke leiding van de Finals. Wade mocht liefst 97 vrije worpen schieten in amper zes wedstrijden. Hij zat aan een gemiddelde van meer dan achttien vrije worpen van Game 3 tot en met Game 6. Dat leidde ertoe dat Mavs-eigenaar Mark Cuban een voormalig FBI-agent contacteerde om het gedrag van de scheidsrechters te analyseren. John Canzano van The Oregonian schrijft:

Voormalig FBI-agent Warren Flag zegt dat hij overleg pleegde met Cuban over dat play-off drama. Cuban was vooral uit op de scheidsrechterlijke leiding en overwoog een rechtszaak aan te spannen. “Hij vroeg me wat hij best kon doen. Ik zei hem dat als hij zou procederen, hij zeker zou winnen maar dat hij ook moest denken aan de gevolgen”, aldus Flagg.

Cuban ging uiteindelijk niet voort met zijn plannen tot een rechtzaak.

Foto’s: Getty Images 

Ook leuk om te lezen