Mariners verslaan Rays en halen Halman terug

Door

Op de dag dat de Seattle Mariners met 8-2 wonnen van de Tampa Bay Rays maakten zij bekend dat zij outfielder Michael Saunders terug stuurden naar Triple-A en Nederlander Greg Halman in zijn plaats opgeroepen hadden.

Het was op donderdagavond vooral te danken aan werper Felix Hernandez en linksvelder Carlos Peguero. Peguero vergrootte in de tweede inning met een three-run home run de voorsprong van de Mariners van 2-0 naar 5-0 en dit bleek meer dan genoeg voor King Felix.

Hernandez gooide in zeven innings elf keer drie slag, kreeg slechts vijf honkslagen tegen en de Rays wisten op zijn werpen maar een punt te scoren.

Hernandez pakte de win en de Cy Young Award winnaar van 2010 is nu 6-4 met een ERA van 3.04. Hij is bovendien league leader in strikeouts met 92. Een strikeout meer dan Roy Halladay, die tweede staat. Carlos Peguero, de grootste concurrent van Halman voor een basisplaats in het ouftield, zo lijkt het, sloeg in de vierde inning nog een solo home run om zijn RBI totaal op vier te brengen in de wedstrijd waarin ook Justin Smoak en Jack Cust nog een home run sloegen.

Na de wedstrijd maakten de Mariners bekend dat zij Michael Saunders, die veel moeite had om zich aan te passen aan het hoge niveau (.168 met 45 K’s in 137 slagbeurten), naar Triple-A stuurden en Greg Halman opriepen naar de Majors.

Halman miste het grootste deel van het seizoen tot nu toe dankzij een gebroken pols. In zijn eerste wedstrijd in Triple-A na zijn terugkeer van de blessure sloeg hij direct een home run. In zijn zes wedstrijden sinds zijn terugkeer ging hij 6-22 (.273) met die ene home run.

Halman zal naar verwachting niet direct basisspeler worden, maar moet zich in de paar kansen die hij krijgt bewijzen als toegevoegde waarde voor de Mariners.
Lukt dit niet, dan zullen de M’s waarschijnlijk op zoek gaan naar een veteraan, die zijn rol als outfielder kan vervullen.

Vorig seizoen kreeg Halman al de kans om te laten zien wat hij kon in de MLB. Hij ging in een korte periode 4-29. Vannacht om 4.10u Nederlandse tijd zal hij bij de wedstrijd tegen de Rays voor het eerst op de bank zitten.

Foto: lookoutlanding.com

Ook leuk om te lezen