Mariano Rivera moet onder het mes

Door

Mariano Rivera moet onder het mes. Met de werparm van de beste closer aller tijden is niets mis. De 41-jarige Panamees kampt wel met stembandproblemen.

Een voldongen feit is een operatie nog niet voor de speler van de New York Yankees. Er wordt nog gekeken of z’n stembanden geschraapt moeten worden. Duidelijk is wel de man die het afgelopen seizoen het record van meeste saves van Trevor Hoffman (601) overnam veel last heeft van z’n stembanden.

,,Het duurt nu al een maand. Iedere keer als ik praat, dan wordt het erger en erger”, liet Rivera eerder deze week optekenen in The New York Post.

Hoeveel hersteltijd heeft de Yankee nodig? Komt hiermee zijn Spring Training in gevaar? Zelf houdt de closer, die inmiddels op 603 saves staat, een slag om de arm wat de voorbereiding betreft. ,,Als je het over een operatie hebt, dan is er niets simpel”, luidde het korte commentaar.

Niet dat Rivera veel tijd en oefening nodig heeft tijdens Spring Training. De closer houdt er een geheel eigen voorbereiding en regime op na. Hij test zichzelf een beperkt aantal keer en dan is wat hem betreft goed.

Niemand die hem durft tegen te spreken, want de prestaties en de cijfers in zeventien seizoenen in de ‘majors’ bewijzen zijn gelijk. In 2011 closede hij bijvoorbeeld weer in 44 van de 49 mogelijkheden de wedstrijd op de hem zo gebruikelijke manier uit. 

Heel even werd er afgelopen seizoen aan hem getwijfeld. Na een aantal onzekere optredens begon men voorzichtig te twijfelen. Die kritiek verstomde al snel weer.

Foto: www.commons.wikipedia.org

Ook leuk om te lezen