Marco Di Vaio tekent bij Montreal Impact

Door


Marco Di Vaio tekent een contract bij het Candese team Montreal Impact. De Italiaanse topaanvaller van weleer tekent vandaag een contract bij de ploeg die uitkomt in de Major League Soccer. Di Vaio is komt over van het Italiaanse Bologno, waarmee hij de Serie A afsloot op een negende plek. In 37 wedstrijden kwam de 35-jarige spits tot tien goals.

De Romein wordt maandag gepresenteerd bij het team en hij kan per 27 juni officeel in actie komen voor de Impact. Vanaf dat moment is het Amerikaanse transferwindow weer geopend.  In een reactie loopt Di Vaio alvast vooruit op dat nieuws. ,,Ik ben trots dat ik hier een nieuwe fase in mijn carrière kan beginnen. Ik hoop de club en de supporters trots te gaan maken.”

Met het vastleggen van de steraanvaller heeft Montreal Impact voldaan aan de verwachtingen bij het publiek. Voor dit seizoen beloofde de club namelijk een sterspeler vast te leggen. Met de in 2007 ingetreden regel voor Designated Players – ook wel de Beckham-regel genoemd – is het mogelijk om (ex-) topspelers vast te leggen. Het voordeel van die regel is dat de salarissen van deze spelers buiten het algemeen geldende salarisplafond mogen komen.

De Impact is dan ook blij met de oud-speler van ondermeer Lazio Roma, Parma en Juventus. ,,Het vastleggen van zo’n goede, ervaren speler zal onze club vooruit helpen”, stelt sportief directeur Nick de Santis op het digitale thuis van Montreal. “Hij was een van de drijvende krachten achter het succes van Bologna in de laatste jaren.”

Ook hoofdtrainer Jesse Marsch is content met de nieuwe aanwinst. ,,Hij zal een boost geven aan onze aanvallende vermogens. Zijn neusje voor de goal zal ons een hoop plezier gaan bezorgen. Het hele team kijkt uit naar zijn komst in juni”,vult de coach zijn directeur aan.

Als alles in orde komt dan speelt Marco Di Vaio, die in Italië in 342 wedstrijden 142 keer scoorde, zijn debuut in het Montrealshirt maken in de wedstrijd tegen het Toronto FC van trainer Aron Winter.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen