March Madness: de West bracket uitgelicht

Door

UCLA v Arizona

SportAmerika belicht telkens één gedeelte van de bracket. Vandaag is het de eer aan de West Region, aanzien als de makkelijkste regio.

East Region
Midwest Region

West Region

1. Arizona Wildcats (vs Weber State Wildcats)
2. Wisconsin Badgers (vs American Eagles)
3. Creighton Bluejays (Louisiana-Lafayette Ragin’ Cajuns)
4. San Diego State Aztecs (vs New Mexico State Aggies)

De selectiecommissie was uitermate aardig voor Wisconsin. Als #2 seed eenvoudigere tegenstanders in jouw deel van het speelschema krijgen dan #1 Arizona is opvallend. Ze kunnen bijna cruisen naar Anaheim voor de Regional Finals. Of ze daar Arizona ontmoeten valt te bezien. Zij zitten in het pittige gedeelte van de West Bracket. Daar vinden we Gonzaga, Oklahoma, Oklahoma State en San Diego State. Stuk voor stuk geweldige ploegen waarbij de vorm van de dag zal gaan bepalen wie er door gaat.

Voor de liefhebbers is het hopen op een potentiële Oklahoma vs Oklahoma State clash in de semis. Mocht het zo ver komen dan is een ploeg met de scalp van Arizona aan de haal gegaan. Wooden Award finalist Doug McDermott kan met Creighton ver komen. Louisiana-Lafayette moet een te nemen horde zijn. De front court van de Baylor Bears is andere koek. Die ploeg zal McBuckett ook aan gort schieten waarna niets een ontmoeting met Wisconsin in de weg staat.

 

 

Opvallende andere ploegen

Gonzaga Bulldogs
Oregon Ducks

De Bulldogs hebben een lastige seeding meegekregen. Hierdoor wordt de weg naar de derde ronde gelijk immens moeilijk. Wel een geweldige wedstrijd natuurlijk tegen Oklahoma State. De Ducks mogen zichzelf gelukkig prijzen met de #7 seed. Hierdoor ontlopen zij de Cowboys en hebben in BYU een te kloppen tegenstander.

Must C Matchup tweede ronde

Gonzaga Buldogs vs Oklahoma State Cowboys

Mark Few, en van de meest ondergewaardeerde coaches in college ball, heeft het niet getroffen met zijn Bulldogs. In de eerste ronde spelen tegen Marcus Smart en diens Cowboys. Smart, is a man on a mission na zijn schorsing en speelt geweldig basketball. In mijn optiek is dit de wedstrijd van de tweede ronde.

Vijf spelers om naar uit te kijken

Marcus Smart (Oklahoma State)
Doug McDermott (Creighton)
Nick Johnson (Arizona)
Cameron Bairsow (New Mexico)
Ben Brust (Wisconsin)

JOUW MENING

free polls

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen