March Madness: de South Bracket uitgelicht

Door

Kentucky v Florida

SportAmerika belicht telkens één gedeelte van de bracket. Deze keer is de South Region aan de beurt met overall nummer 1 Florida Gators.

East Region
Midwest Region
West Region

South Region

1. Florida Gators (vs Albany Great Danes/ Mount St Mary’s Mountaineers)
2. Kansas Jayhawks (vs Eastern Kentucky Colonels)
3. Syracuse Orange (vs Western Michigan Broncos)
4. UCLA Bruins (vs Tulsa Golden Hurricane)

Waar de Midwest bracket wordt genoemd als bracket des doods, zo lijkt de South bracket met de eer te gaan strijken van de bracket van de verrassingen. Zo is Syracuse wel erg hoog geplaatst als #3 seed en New Mexico weer erg laag. De ploegen van nummer 2 tot nummer 9 zijn erg aan elkaar gewaagd. Verrassingen verzekerd! Als er één ploeg uitspringt is het wel Florida. De Gators die aan een geweldige reeks (18 wedstrijden gewonnen) bezig zijn, zijn de #1 overall. Al zal hun derde ronde wedstrijd tegen Colorado of Pittsburgh geen eenvoudige opgave worden. De ploeg is echter te goed om de Final Four niet te halen.

De enige ploeg die Florida van de felbegeerde plaats in Arlington, Texas kan afhouden is Kansas. Veel zal echter afhangen van de rug van Joel Embiid. Speelt hij dan kunnen de Jayhawks voor een verrassing zorgen. Mocht hij niet kunnen spelen dan zal veel, zo niet alles op de schouders van fenomeen Andrew Wiggins rusten. Of zijn schouders dat kunnen dragen? Uiterlijk 30 maart zullen we het weten.

 

 

Opvallende andere ploegen

Ohio State Buckeyes
New Mexico Lobos

De Buckeyes speelden een bizarre wedstrijd in het BIG Ten toernooi tegen Michigan. Een wedstrijd die ze hadden moeten winnen. Die fout zullen Dayton niet willen maken. De Lobos uit New Mexico wacht een mooie tegenstander in Stanford waarna de kampioen uit Mountain West Conference het Kansas lastig gaat maken.

Must C Matchup tweede ronde

Tulsa Golden Hurricane vs UCLA Bruins

Met coach Danny Manning aan het roer van de Golden Hurricane die voor het eerst sinds 2003 weer deelnemen aan het NCAA toernooi hebben de mannen uit Tulsa over ervaring niet te klagen. Aan zelfvertrouwen ook niet met een winning streak van 11 wedstrijden. De Bruins zweven nog steeds na hun overwinning op Arizona voor de PAC-12 titel. Met name inside zal de ploeg ui Los Angeles hun slag moeten slaan.

Vijf spelers om naar uit te kijken

Tyler Ennis (Syracuse)
Andrew Wiggens (Kansas)
Kyle Anderson (UCLA)
Casey Prather (Florida)
Lamar Patterson (Pittsburgh)

JOUW MENING

online surveys

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen