Manning twijfelachtig voor seizoensopener

Door

Het zou zo maar kunnen dat Peyton Manning het begin van het nieuwe seizoen, op 11 september tegen de Houston Texans, niet haalt. De quarterback van de Indianapolis Colts werd op 23 mei van dit jaar geopereerd aan zijn nek, en tijdig herstel lijkt inmiddels twijfelachtig.

,,We zijn onze quarterback-situatie aan het evalueren”, twitterde Colts-eigenaar Jim Irsay op zaterdag. ,,Nummer 18 is weliswaar herstellende, maar we moeten voorbereid zijn op een competitiestart zonder hem. De verdediging zal er een paar tandjes bij moeten doen!”

Het zou een unicum zijn wanneer Manning er op de elfde september niet bij is. Sinds hij in 1998 als number 1 overall pick werd gedraft door de Indianapolis Colts, miste hij geen enkele van zijn 208 wedstrijden. In de eerste twee voorbereidingswedstrijden, werd Manning vervangen door backup Curtis Painter en oudgediende Dan Orlovsky, maar geen van beiden waren bijster succesvol.

,,Waar het op neerkomt”, aldus Colts-president Bill Polian tegenover ESPN, ,,is dat we echt geen enkel idee hebben wanneer Peyton weer speelklaar zal zijn. Zodra z’n zenuwen weer naar behoren functioren, zal hij klaar zijn, en meteen weer beginnen. Maar het is niet te voorspellen wanneer dat zal zijn.”

 

Ook leuk om te lezen