Manning ondergaat met succes operatie aan nek

Door

Afgelopen maandag onderging Indianapolis Colts’ quarterback Peyton Manning een operatie aan zijn nek. Die ging door in Chicago en het is al zijn tweede operatie in 15 maanden.

In maart 2010 moest Manning al onder het mes om de problemen op te lossen die werden veroorzaakt door een geblokkeerde zenuw. Maandag ging de ingreep om een blessure aan een discus in zijn nek, maar er is zeker genoeg tijd om te revalideren.

Jim Irsay, eigenaar van de Colts, mag tijdens de lockout communiceren met Manning inzake blessures. Op de NFL-vergadering zei hij dat het een revalidatie van 6 to 8 weken betreft en dat het de ideale moment was om te laten opereren.

De Colts hebben voor de lockout hun exclusive franchise tag geplaatst op Manning, waardoor hij zeker bij het team blijft volgend seizoen. Als ze spelen en als de tag blijft bestaan zal Manning 23 miljoen dollar verdienen.

,,Hij kan nog vijf seizoenen spelen,” zei Irsay. ,,Hij is een harde kerel en zorgt goed voor zichzelf. Het is een enorm harde werker.”

In 13 seizoenen bij de Colts heeft Manning alle mogelijke teamrecords voor quarterbacks verbroken én nog nooit een start gemist. Hij speelde al 11 maal in de playoffs met Indianapolis, won twee maal de AFC en wist één keer de Super Bowl te winnen. Daarin werd hij ook meteen de Most Valuable Player.

Foto: www.palmbeach.k12.fl.us

 

Ook leuk om te lezen