Manning neemt genoegen met 18 miljoen per jaar

Door

Peyton Manning was meermalen beloofd dat de Indianapolis Colts hem in 2011 tot de best betaalde Football-speler aller tijden zou maken. Maar het was uiteindelijk de quaterback zelf die te kennen gaf dat dat wat hem betreft helemaal niet zo nodig was. Geef mij evenveel als Tom Brady, en mij zul je niet meer horen, was de moraal van zijn verhaal.

Colts-eigenaar Jim Irsay was aanvankelijk van plan om Manning $100 miljoen dollar over een periode van vijf jaar over te maken. Dat het allemaal zo lang duurde, had te maken met de manier waarop die som het beste kon worden uitgesmeerd, in verband met de salary cap. Dat bleek nog geen sinecure

Totdat Manning liet weten bereid was water bij de wijn te doen. Geef mij een contract dat gelijkwaardig is aan dat van m’n evenknie van de New England Patriots ($72M over vier jaar, met andere woorden $18M per seizoen) en we hebben een deal. En zo geschiedde. De QB tekende zaterdag een vijfjarig contract, goed voor $90M.

Manning zal de eerste drie seizoenen $23M per jaar overgemaakt krijgen, de resterende $21M wordt verdeeld over de laatste twee seizoenen.

De lankmoedigheid van Peyton Manning, competitor als hij is, is natuurlijk eenvoudig verklaard. Want wat heb je aan een enorm contract, als de rest van je ploeg niet goed genoeg is om sportief gezien potten te breken? De Colts kunnen iedere stuiver goed gebruiken om ook de rest van de ervaren core van de ploeg aan zich te binden.

Robert Mathis en Reggie Wayne zouden maar wat graag een nieuw contract willen, terwijl Joseph Addai en Charlie Johnson momenteel free agents zijn. Met hen erbij, zijn de Indianapolis Colts als vanouds weer gewoon een contender.

Zijn nieuwe megacontract zorgt er zo goed als zeker voor dat Manning zijn carriere zal afsluiten als een Colt. De vraag is alleen of hij het nog vijf jaar op dit niveau zal volhouden. De viervoudig MVP is momenteel weliswaar bezig aan een indrukwekkende iron man-streak (227 wedstrijden aaneen, de langstlopende streak van actieve spelers), maar verschillende blessures beginnen hem parten te spelen. Drie jaar geleden was het een vervelende knieblessure, terwijl hij momenteel herstelt van zijn tweede nekblessure.

Foto: espn.go.com

Ook leuk om te lezen