Malkin bezorgt Penguins zege in shootout

Door

Vancouver Canucks v Pittsburgh Penguins

In een duel waarin de Vancouver Canucks de betere ploeg waren ging de winst naar de effectievere Pittsburgh Penguins. De Canucks hadden een groot overwicht als het gaat om het aantal schoten op doel, maar schoten niet scherp genoeg voor de winst. In de shootout besliste Evgeni Malkin de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg: 3-4.

De Penguins schoten in de eerste periode wel veel, maar misten daarbij vaak doel. De Canucks kwamen in die fase gelukkig op voorsprong, toen Marc-Andre Fleury een schot van Alexander Edler via zijn buik in het doel zag stuiteren. Sidney Crosby maakte kort daarop gelijk, maar die treffer deed op dat moment geen recht aan de krachtsverhoudingen.

Ook in de tweede periode waren de Canucks de betere ploeg, maar een vervelende straf voor too many men schonk Chris Kunitz de mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten in de powerplay. Brad Richardson zorgde, op aangeven van voormalig Tilburg Trappers-speler Dale Weise, voor de gelijkmaker.

In de derde periode waren beide ploegen gelijkwaardiger aan elkaar. Ook in deze periode wisten beide ploegen één goal te produceren en die goals volgden elkaar op in een tijdsbestek van 22 seconden. Zach Kassian bracht de Canucks op voorsprong, maar moest daarna toezien hoe Olli Maatta met zijn eerste treffer in de NHL beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Brandon Sutter kreeg de kans om de wedstrijd te beslissen via een penalty shot, maar Roberto Luongo wist de poging van Sutter te stoppen.

De overtime volgde zonder goal, waarna een shootout de beslissing moest brengen. Alle spelers in de eerste drie ronden misten, behalve Evgeni Malkin. De Rus schoot in de derde ronde de puck in het doel en bezorgde daarmee zijn ploeg de winst na een aantrekkelijk duel.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen