Magloire blijft een jaar langer in Toronto

Door

Jamaal Magloire plakt er nog een jaartje aan vast bij de Toronto Raptors. De 34-jarige Magloire was vorig seizoen bezig aan zijn eerste jaar bij de Canadezen. Big Cat moet met zijn ervaring een belangrijke rol gaan vervullen in de kleedkamer.

Magloire was bij zijn komst in 2011 de eerste Canadees in de historie van de Raptors. Sterker nog, Magloire speelde eindelijk voor de club uit zijn geboortestad. Voor zijn periode bij de Raptors versleet de veteraan vele clubs: Charlotte Hornets, New Orleans Hornets, Milwaukee Bucks, Portland Trailblazers, New Jersey Nets, Dallas Mavericks en tot slot kwam hij drie jaar uit voor Miami Heat.

De Canadees, afkomstig van Kentucky, werd in 2000 bij de draft als negentiende gekozen door de Hornets. Zijn beste periode kende hij in het seizoen 2003-2004: in New Orleans eindigde de center in 82 wedstrijden op 13,6 punten en 10,3 rebounds per wedstrijd. Zijn goede jaar werd bekroond met een uitverkiezing in de All-Star Game van 2004 in Los Angeles. Magloire was na Steve Nash pas de tweede Canadees ooit die deelnam aan het jaarlijkse NBA-feestje in februari.

Na zijn uitstekende seizoen ging het snel bergafwaarts met Magloire. Door een hardnekkige blessure aan zijn rechterringvinger miste hij 50 wedstrijden in het seizoen 2004-2005. Hij haalde nadien nooit meer het topniveau van zijn All-Star jaar. Vorig seizoen kwam Big Cat tot 34 wedstrijden, waarin hij 1.1 punt per wedstrijd scoorde.  

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen