Magic met blessureleed richting play-offs

Door

Vorige maand was het voor coach Stan Van Gundy nog een onderwerp van discussie: welke spelers zouden minder minuten krijgen richting de play-offs. Veel teams werken in de play-offs met een kleinere rotatie van spelers. Met nog 6 wedstrijden te gaan voor de Orlando Magic is het nu eerder zoeken naar spelers die nog kunnen spelen.

Van Gundy: ,,Ik zou nu geen 10 spelers kunnen laten spelen ook al zou ik het willen. Het is een gekke situatie op dit moment. Het maakt het moeilijk om in een ritme te komen als je spelers verliest die normaal veel spelen.” Het zijn vooral steeds kleine blessures die ervoor zorgen dat verschillende spelers de ene wedstrijd wel kunnen spelen en de volgende niet.

Vooral op de guard positie is dit veel het geval. Jameer Nelson, Gilbert Arenas en Chris Duhon hebben allen wedstrijden gemist en weinig samen gespeeld. Daarnaast heeft schutter JJ Redick al elf wedstrijden achter elkaar niet gespeeld.

Ondanks al het blessureleed lijkt de vierde plek in het oosten veilig. De kans is erg groot dat de Magic het in de eerste ronde moeten opnemen tegen de Atlanta Haws, een team dat ze in voorgaande jaren meerdere malen uit de play-offs hebben gegooid. Dit seizoen hebben de Hawks echter de overhand gehad door drie van de vier wedstrijden te winnen.

Met de play-offs in zicht is het belangrijk voor de Magic om weer compleet te zijn en niet nog meer spelers te verliezen. Een blessure voor Dwight Howard, MVP kandidaat, zou rampzalig zijn.

Coach Van Gundy denkt er ook aan om spelers rust te geven: ,,Ik zal vooral sommige spelers minder minuten laten spelen. Als ik ze helemaal niet laat spelen zal het alleen zijn als we de dag ervoor al een wedstrijd hebben gehad. De laatste wedstrijd voor de play-offs laat ik sowieso niemand op de bank, ik wil dat mijn starters dan spelen.”

Vanavond spelen de Magic in Toronto tegen de Raptors. Arenas en Duhon zullen zeker niet spelen. JJ Redick komt wel weer bij het team, maar het is nog onzeker of hij minuten zal maken.

Foto: thirdage.com

Ook leuk om te lezen