Magic Johnson wil met Dodgers terug naar vervlogen tijden

Door

 

Will Smith heeft geld gestopt in de Philadelphia 76ers, Jay-Z is mede-eigenaar van de New Jersey Nets en Michael Jordan is eigenaar van de Charlotte Bobcats. Earvin ‘Magic’ Johnson is de volgende bekende naam die aan dat rijtje kan worden toegevoegd. Nee, hij stopt geen dollars in een NBA-team, maar wel in de Los Angeles Dodgers.

,,I’m excited to have the opportunity to be part of the Dodgers legacy & bring a World Series championship back to LA”, is vrijdag zijn boodschap in minder dan 140 tekens.

Daarmee doet de voormalig Laker voorkomen of alles al in kannen en kruiken is. Dat is echter nog bezijden de waarheid. Ja, Johnson heeft interesse. Hij wil samen met Stan Kasten, voormalig president van de Atlanta Braves en Washington Nationals, en zakenman Mark Walter van Guggenheim Partners in zee gaan en de scepter zwaaien bij de Dodgers.

De rolverdeling, als hun plan doorgaat, is als volgt zijn: Walter is de geldschieter. Kasten gaat aan de slag als hoofd baseball operations en Johnson zou kunnen gaan fungeren als president of vice-president zowel aan de zakelijke kant als bij het aantrekken van nieuwe spelers.

,,We willen winnen. Niet alleen hebben we de man die de cheque uit kan schrijven om het team te kopen, maar we hebben ook iemand die mensen en talenten kan werven. Er is geen betere dan Stan. We hebben een fantastisch plan. Dit wordt heel leuk.”, jubelt Johnson als een kind in een snoepwinkel tegen ESPN.

,,Ik ben een groot honkbalfan. De Dodgers hebben zoveel betekend voor het honkbal en Los Angeles. Dat is echt een no-brainer. Ik ben heel vaak in Dodger Stadium geweest. Ieder jaar wel honderden keren. Mensen vergeten dat ik toen speler van de Lakers was dat de bloeitijd van de Dodgers was met Ron Cey en Steve Garvey. Ik bezocht hun wedstrijden en zij kwamen naar ons. Iedereen had het over de Dodgers. Dat willen we weer.”

Na de winterbesprekingen zal de 52-jarige Magic Bud Selig aanschieten en zijn belangstelling kenbaar maken. Overigens is de verwachting dat volgende week de financiële cijfers van de Dodgers worden vrijgegeven aan belangstellende kopers. Volgens bronnen zou ook Mark Cuban, eigenaar van de Dallas Mavericks, een bod willen uitbrengen op de franchise uit LA.

Foto: images.cdn.fotopedia.com/

Ook leuk om te lezen