Magic Johnson: ‘Lakers hebben trade nodig’

Door

De Los Angeles Lakers staan tweede in het westen met 34 keer winst en 15 keer verlies. Voor veel teams zou dat rozengeur en maneschijn betekenen.

Van de Lakers wordt echter meer verwacht. Met het kampioensteam van vorig jaar intact en nog enkele goede aanwinsten werd er meer verwacht van de Lakers. Die verwachtingen komen er dit seizoen nog niet uit.

Door de wisselende resultaten, waaronder twee pijnlijke thuisnederlagen tegen Miami Heat en de Boston Celtics, hebben belangrijke mensen rond het team aangegeven dat ze denken dat trades nodig zijn om het team weer op het kampioenspad te brengen.

Eerder deze week gaf Mitch Kupchak, de manager van de Lakers, aan dat hij een trade overweegt door de recente resultaten van het team en het vertoonde spel. Lakers legende Magic Johnson deed daar gister nog een schepje boven op: ,,We hebben te weinig energie, ik denk dat we wel wat moeten doen. Tegen de Heat en de Celtics heb ik weinig gezien van het team. Als je in de twee belangrijkste wedstrijden van het jaar zo energieloos speelt dan moet je kijken naar trade mogelijkheden. We zien er helaas oud uit en we spelen oud. We reageren niet goed op de jonge atletische teams. We moeten denk ik naar dit team kijken en constateren dat we misschien niet goed genoeg zijn.”

Coach Phil Jackson geeft aan dat je altijd naar mogelijkheden moet kijken om het team te verbeteren, maar dat hij zich geen zorgen maakt als er niks gebeurt. ,,We zijn duidelijk niet tevreden met hoe we de laatste tijd spelen. De realiteit is dat het team erg ervaren is en weet hoe je in de play-offs moet spelen. Ik betwijfel of er een trade gaat komen. Ik denk ook niet dat het nodig is. Ik ben klaar om met dit team tegen elk ander team te spelen in een play-off serie. Dan gaat het namelijk er pas echt om.”

Jackson gaat ook geen drastische veranderingen aanbrengen in zijn startende vijf. Spelers als Derek Fisher en Ron Artest zijn niet de snelste meer en zouden eventueel vervangen kunnen worden door wisselspelers Shannon Brown en Steve Blake.

Jackson ziet dit niet als optie: ,,Ik heb het niet eens overwogen om veranderingen aan te brengen in de eerste vijf. Ik kan wat doen met het aantal minuten, maar ik ben redelijk overtuigd van wat we willen doen als team.”

Een goed resultaat donderdagavond tegen de San Antonio Spurs zou wat rust kunnen brengen rond het team. Maar zelfs bij een overwinning blijft er een gat van 5,5 overwinningen tussen de Lakers en de Spurs.

Foto: sportsblog.projo.com

Ook leuk om te lezen