Magette voorziet succes bij Jordan’s Bobcats

Door

Vraag aan een gemiddelde basketballiefhebber of hij de starters van de Charlotte Bobcats even kan opdreunen. Vermoedelijk blijft het angstvallig stil. Qua sportieve prestaties grijze muist de franchise sinds 2004 door de NBA. Het enige ‘succes’ werd in 2010 behaald, toen de ploeg voor de enige keer een positief record haalde (44-38). Toch zit er muziek in, aldus nieuwe aanwinst Corey Magette.

Deze uitspraak van de 31-jarige veteraan is niet gestoeld op cijfers, maar op vertrouwen in de eigenaar. Iedereen weet dat Michael Jordan de club runt. Wat op het eerste oog een rare combinatie is, zeg maar of Johan Cruijff de scepter zwaait bij Telstar. Maar Magette gelooft heilig in de aanwezigheid van his Royal airness en zijn plannen om met een hevig gerenoveerd team zich te gaan mengen in de playoffs.

,,Als je het spel van Michael Jordan begrijpt, en ik ben van Chicago, dan weet je dat hij een winnaar is. Uiteindelijk komt hij op het punt dat hij weer wint, want hij is een ongelooflijke winnaar. Hij weet hoe hij moet winnen. Jordan heeft een ongelooflijke drive. Dat is iets wat in hem zit”, zijn de woorden van de nieuwe Bobcat.

Magette verklaart dat hij meteen happy was met de deal. Dat betekent dat hij na zijn enkeloperatie weer aan spelen toekomt, tenminste als de lockout geen roet in het eten gooit, en de beste basketballer aller tijden zijn baas is.

Na zijn komst naar Charlotte denkt Magette dat diverse interessante free agents zijn voorbeeld zullen volgen, als de champagnekurk is gepopt bij het ondertekenen van een nieuwe cao uiteraard. Want wie wil er nou niet spelen voor Air Jordan? Magette ziet in hem een nieuwe Mark Cuban; iemand die zo gedreven is en door blijft gaan om zijn doel te halen.

,,Cuban bleef pushen en nu is hij in de omstandigheid dat hij een kampioenschap heeft gewonnen. Ik weet dat Michael in dezelfde positie zit en dat hij het net zo goed gaat doen”, meent de kersverse Bobcat.

De small forward speelt al twaalf jaar in de league. In 1999 werd hij gedraft door de Seattle Supersonics die hem meteen traden naar Orlando Magic en daar zelf Horace Grant voor terugkregen. Van 2000 tot 2008 speelde Magette in Los Angeles voor de Clippers, waarmee hij in 2006 uitkwam in de postseason. Hierna droeg hij nog het shirt van de Golden State Warriors en dus de Bucks.

Gezien zijn lange staat van dienst verwacht Jordan van de veteraan dat hij er meteen staat, punten scoort en als een soort mentor voor de vele jonge basketballers gaat optreden. Zo hopen ze in Charlotte bijvoorbeeld dat Magette de draft picks Kemba Walker en Bismack Biyombo en de jonkies Gerald Henderson (shooting guard) en spelverdeler D.J. Augustin onder zijn hoede wil nemen.

,,Hij zal starten. Hiervoor begon hij niet. We zullen hem alles aanreiken om succesvol te zijn”, is de uitsmijter van Bobcats-hoofdcoach Paul Silas over zijn nieuwe leider op de vloer.

Foto: sportsnickel.com

2 Reacties
  1. Zando 6 jaar ago

    Het is Maggette

  2. Zando 6 jaar ago

    Is hij alleen ook niet een beetje over z’n top? Verwacht nog altijd weinig van de Bobcats.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen