Lucky Len: Thanksgiving editie!

Door

Geen rubriek werd de afgelopen jaren met zoveel hoongelach ontvangen als Lucky Len. Zat ik er wel eens naast? Zeker! Zat ik er wel eens niet naast? Zelden. Wegens daverend succes is Lucky Len weer terug van weggeweest. Elke zondag is Lucky Len dè plek om te lezen waar je wel en vooral (!) niet op moet wedden. Let’s go!

luckylen5

Lucky Len zit weer een beetje in een dipje. Vorige week eindigde met 6-8 (83-89-3), waarbij sommige spreads net niet werden gehaald. Heel zonde, maar het kan gebeuren.

Vanwege Thanksgiving is Lucky Len deze week niet alleen op zondag, maar ook op donderdag. Als dat niet iets is om dankbaar voor te zijn weet ik het ook niet meer.

Detroit Lions v New England Patriots

En dan de weddenschappen:

Chicago Bears (+7) @ Detroit Lions (-7)
Voor deze zes teams geldt dat ze allemaal een zeer korte week hebben. Wat we eerder dit jaar vaak hebben gezien is dat er veel blowouts zijn.

Dat verwacht ik niet per se in deze wedstrijd, maar ik denk wel dat de Lions een stuk sterker zijn dan de Bears. Het is ook de laatste kans voor de Lions om aan te haken voor de titel in de NFC North. Verlies vanavond zou funest zijn, terwijl een overwinning uitzicht biedt op de Packers, die zondag een lastige kluif hebben in de New England Patriots.

Dan deze wedstrijd. De Lions MOETEN misbruik maken van het feit dat Jay Cutler gemiddeld zo’n drie keer de bal in de handen van de defense gooit. En als Matthew Stafford ook maar een beetje accuraat is moeten de Lions toch een aardig makkelijke wedstrijd hebben in het eigen Ford Field? Lions -7

Philadelphia Eagles (+3) @ Dallas Cowboys (-3)
Ik geef vertrouwen aan Mark Sanchez en dat nadat hij twee jaar geleden op Thanksgiving de legendarische buttfumble had. How times have changed.

Natuurlijk ziet iedereen de late wedstrijd als headliner, maar de NFL schema samenstellers mogen ook complimenten krijgen voor deze matchup, waarvan er later dit jaar nóg één gaat volgen.

Tony Romo is 6-1 op Thanksgiving, maar het verleden is geen garantie voor de toekomst. Dit is een uitgelezen mogelijkheid voor Chip Kelly om te laten zien waarom hij als een veelbelovende coach wordt gezien. De defense van de Cowboys is te verslaan, zolang ze onder druk komen te staan. Dat betekent dat ook de Cowboys offense gestopt moet worden.

Hoe langer de Dallas defense op het veld staat hoe beter. Ik heb er vertrouwen in dat de Eagles lange drives zullen hebben. Eagles +3

Seattle Seahawks (+1.5) @ San Francisco 49ers (-1.5)
Wat een affiche en wat een timing.

Een must win wedstrijd voor beide ploegen, maar vooral voor de 49ers. Ook al zijn de Cardinals wat zwakker, ze hebben een comfortabele voorsprong op deze twee kemphanen. Dat betekent dat de Seahawks en de 49ers met elkaar gaan strijden om een wild card plek.

‘Sorry ass receiver’ Michael Crabtree had een paar weken geleden een opleving, maar is inmiddels weer terug op aarde.

Ik vraag me af of Jim Harbaugh Crabtree op Richard Sherman zet om zo meer ruimte te creëren voor Anquan Boldin aan de andere kant van het veld.

Ik verwacht een wedstrijd met weinig punten. De front seven van de 49ers moeten Russell Wilson in bedwang houden en als dat lukt zie ik niet in hoe de Seahawks veel punten op het bord gaan zetten.

Oja, ik verwacht een verdedigende touchdown of twee (of drie). 49ers -1.5

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen