Lucky Len: Met een winning record de play-offs in

Door

Geen rubriek werd vorig jaar met zoveel hoongelach ontvangen als Lucky Len. Zat ik er wel eens naast? Zeker! Zat ik er wel eens niet naast? Zelden. Wegens daverend succes is Lucky Len weer terug van weggeweest. Elke zondag is Lucky Len dè plek om te lezen waar je wel en vooral (!) niet op moet wedden. Let’s go!

luckylen5

Na wekenlang net onder de .500 grens te hangen zijn we, met het reguliere seizoen achter de rug, 125-124-6 na een 9-7 week. Oftewel: we gaan met een winning record de play-offs in. Dat kunnen de San Diego Chargers niet zeggen.

Nog maar elf wedstrijden te gaan dit seizoen, dus elke wedstrijd telt. Ik wil niet weer onder de .500 duiken.

Kansas City Chiefs (+0) @ Indianapolis Colts (+0)
Indianapolis Colts v Kansas City ChiefsDe beste offensieve speler die geen Peyton Manning heeft was in 2013 Jamaal Charles. De running back liet zien waarom ik al jaren fan van hem ben. Niet alleen zijn rushing is elite, maar ook zijn rol in de passing game is sterk (vandaar dat hij de één-na-beste offensieve speler is).

Maar is Charles genoeg om in Indianapolis de Colts te kunnen verslaan? Dit is de enige wedstrijd waarbij de elementen sowieso geen rol gaan spelen, aangezien Lucas Oil Stadium overdekt is.

De Colts wonnen een paar weken terug IN Kansas City van de Chiefs en zijn wat mij betreft favoriet om thuis opnieuw te winnen tegen de uitgeruste Chiefs. Colts +0

New Orleans Saints (+2.5) @ Philadelphia Eagles (-2.5)
Chicago Bears v Philadelphia EaglesEén van de ‘narratives’ (verhalen die telkens weer naar boven worden gehaald) dit seizoen is dat de Saints totaal verdwaald zijn als zij uit moeten spelen. De Saints verloren echter nipt in New England en hadden ook lang kans om te winnen in Charlotte. Drie keer zagen de Saints er niet lekker uit in uitwedstrijden (Seahawks, Rams, Jets), maar is dat echt zo verwonderlijk? Dat een team uit slechter presteerd dan thuis?

Dit is het eerste jaar tijdens het Brees-Payton tijdperk dat er sprake is van zo’n home-road split. Ik zie het daarom als een anomaly. Shit happens.

Dat neemt niet weg dat in Philadelphia spelen geen makkie is. De Eagles winnen denk ik door te doen wat de Jets en Rams deden: rennen. LeSean McCoy was dit jaar de beste running back en moet misbruik kunnen maken van de zwakte van de Saints. Nick Foles moet alleen de bal niet in de handen van de Saints gooien. Dan komt het goed. Eagles -2.5

San Diego Chargers (+7) @ Cincinnati Bengals (-7)
Kansas City Chiefs v San Diego ChargersDe enige ploeg waarvan ik vrijwel zeker weet dat ze de volgende ronde halen zijn de Bengals. Dan hebben we weer het probleem dat Las Vegas daar ook zo over denkt. De Bengals zijn sterk en verloren dit seizoen nog geen wedstrijd thuis. De Chargers wonnen vorige week met hulp van de refs thuis tegen de backups van Kansas City in een must win wedstrijd. Makkie toch?

Nou, de Chargers wonnen dit seizoen in Kansas City en in Denver. Philips Rivers is de betere quarterback en heeft dit seizoen al vaker laten zien zijn ploeg op z’n schouders te kunnen nemen. Daarmee zeg ik niet dat de Chargers gaan winnen (zoals ik al zei, ik gok op de Bengals), maar een walk-over wordt het niet. Chargers +7

Green Bay Packers v Chicago BearsSan Francisco 49ers (-2.5) @ Green Bay Packers (+2.5)
Deze wedstrijd heeft de kans om de koudste wedstrijd ooit te worden. Ongeacht of dat record gehaald wordt: koud wordt het zeker. Dat maakt het ook lastig om een goede voorspelling te doen.

De 49ers hebben in bijna alle facetten een betere ploeg, maar spelen uit en zijn ook nog eens favoriet. Het kan de eerste keer worden dat Aaron Rodgers een wedstrijd wint onder nul (in Fahrenheit dan). Er is amper goede analyse mogelijk. Ik hoop dat iedereen gezond blijft en er geen fans doodvriezen op de tribunes, zoals in 1967. Packers +2.5

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen