LSU eert Shaq met standbeeld

Door

Voor Shaquille O´Neal eindigt het huidige NBA-seizoen toch nog op een positieve manier. Na maanden van blessureleed en de uitschakeling van zijn Bosto Celtics in de playoffs, kreeg hij van de week goed nieuws te horen.

Louisiana State University, of LSU, de universiteit waar O’Neal zijn collegetijd doorbracht, heeft plannen gemaakt om een standbeeld voor de ingang van de campus neer te zetten om de voormalige sterspeler daarmee te eren. om voor de ingang van de campus een beeld neer te zetten van de voormalige sterspeler van de universiteit.

Tijdens zijn collegetijd, bijna zo’n twintig jaar geleden, was O’Neal een openbaring voor LSU. In 1991 werd hij gekozen tot de beste speler van de conference, terwijl hij een jaar later zelfs werd verkozen tot de beste collegespeler over heel Amerika.

Herb Vincent, de persvoorlichter van de universiteit, laat weten dat de school niet kan wachten totdat het beeld, met een waarde van zo’n 70 duizend dollar, kan tonen aan het grote publiek. ,,Wanneer we dat doen is nog onbekend, aangezien we wel willen dat Shaq aanwezig is bij het evenement. Hij moet natuurlijk een grote rol spelen tijdens de ceremonie.”

Na zijn collegetijd groeide de 39-jarige center uit tot een fenomeen in de NBA. Hij won 4 NBA-titels, waarvan drie met de Los Angeles Lakers en één met de Miami Heat en won daarnaast diverse MVP-prijzen.

De kans bestaat dat ‘Shaq’ volgend seizoen er nog een jaar aan vast plakt in de NBA. Woensdagmiddag liet hij aan journalisten weten dat hij nog geen beslissing wil nemen over zijn toekomst.

Foto: 25.media.tumblr.com

Ook leuk om te lezen