Lowe gooit Braves naar overwinning

Door

Atlanta Braves pitcher Derek Lowe wist dat hij niet lang genoeg zou meegaan om een no-hitter te gooien. De rechtshandige pitcher werd uit de wedstrijd genomen met een blaar op zijn rechtervoet nadat hij zijn eerste twee hits moet toelaten in de zevende inning. Atlanta wist de 16 strikeouts van Philadelphia Phillies pitcher Cliff Lee te overleven en won met 5-0.

Shane Victorino sloeg een single in de zevende inning voor de eerste hit tegen Lowe en Placido Polanco volgde met een double. ,,Dit was zowat mijn beste wedstrijd ooit als pitcher,” zei Lowe. ,,Het is wel frustrerend dat ik niet de hele wedstrijd kon gooien. Maar 5-0 winnen tegen dat team, dat hebben we heel graag.”

Catcher Brian McCann had twee doubles en een run batted in en shortstop Alex Gonzalez had drie hits en een RBI voor de Braves. Lee (2-3) had 16 strikeouts en dat is tot nog toe het seizoensrecord en amper één verwijderd van het teamrecord. Het algemene record is 20 strikeouts in negen innings

,,Ik zit niet erg in met die strikeouts. Het is gewoon een andere manier om de hitter uit het spel te krijgen,” zei Lee. ,,Het is een goede verwezenlijking, maar we hebben nog steeds de wedstrijd verloren.”

De linkhandige Eric O’Flaherty kwam Lowe vervangen en hij gooide drie strikeouts in een inning. ,,O’Flaherty was ongelooflijk sterk,” zei Lowe. ,,Onze bullpen is al gans het seizoen onze sterkte.”

Foto: media.idahostatesman.com

 

Ook leuk om te lezen