Louisville ontsnapt, Wichita State te sterk voor Indiana

Door

Bellarmine v Louisville

De tweede dag van het NCAA Tournament kent voorlopig weinig verrasingen, maar in het geval van de #4 Louisville Cardinals scheelde het niet veel. De #13 UC Irvine Anteaters gaven moedig weerstand en namen op meerdere momenten zelfs de leiding. Dit kwam mede door de aanwezigheid van de reus uit Senegal: Mamadou Ndiaye.

Ndiaye zou eindigen met 12 punten, maar het was helaas niet genoeg voor de upset. De Cardinals waren in de slotfase net wat koelbloediger dan de onervaren Anteaters en wonnen nipt met 57-55. In de volgende ronde zal #4 Louisville het op gaan nemen tegen #5 Northern Iowa.

#2 Virginia overleeft na moeilijk begin
Ook voor de Virginia Cavaliers was het bepaald geen makkelijke wedstrijd in de tweede ronde. De #15 Belmont Bruins bleven lange tijd in het kielzog van de Cavaliers door een barrage aan driepunters, met name van Craig Bradshaw, die goed was voor 25 punten:

Aan het einde vielen de driepunters er echter niet meer in voor de Bruins van Belmont, waarna Virginia het eenvoudig wist af te maken en opgelucht adem kon halen met een 79-67 overwinning. De volgende tegenstander voor de Cavaliers zal naar alle waarschijnlijkheid een nog zwaarder karwei worden: dan wacht #7 Michigan State dat eerder vandaag van #10 Georgia wist te winnen.

Wichita State wint, krijgt duel tegen buurman Kansas
Na afloop van de overwinning van #2 Kansas bleven veel Jayhawks fans rondhangen om te gaan kijken naar de ‘kleine buurman’ Wichita State. Bij een overwinning zou er immers voor het eerst in jaren een duel plaatsvinden tussen de twee teams uit Kansas, iets wat met name Wichita State al jaren dolgraag wil. Gelukkig voor alle basketballiefhebbers uit Kansas komt het ook nu zover: ondanks de sterke aanval van Indiana, kwam Wichita State met een 81-76 overwinning weg.

Maryland vecht zich voorbij Valparaiso
Net als bij Louisville en Virginia, kreeg ook #4 Maryland veel tegenstand van een kleinere tegenstander. #13 Valparaiso, waar volgend jaar ook de Nederlander Derrik Smits voor zal uitkomen (de zoon van Rik Smits), kreeg op het einde nog een kans om een verlenging eruit te slepen, maar kwam toch net tekort. Dez Wells en Melo Trimble waren aan de kant van Maryland wederom de spelmakers en hadden elk veertien belangrijke punten.

Ook leuk om te lezen