Lions lijven kleinzoon Vince Lombardi in als aanvalscoach

Door

New Orleans Saints 2011 HeadshotsDe Detroit Lions zijn druk bezig Saints quarterbacks coach Joe Lombardi in te lijven als nieuwe aanvalscoach. Lombardi is de kleinzoon van de legendarische Hall of Fame coach Vince Lombardi. Voor zijn laatstgenoemde functie was Lombardi al zeven seizoenen onderdeel van de coachingstaf in New Orleans. Zelf heeft Lombardi weinig speelervaring, maar als coach loopt hij al sinds 1996 rond op de trainingsvelden. De komst van Lombardi zou een wens zijn geweest van de kersverse hoofdcoach Jim Caldwell, die vorige week de overstap maakte van Baltimore naar Detroit.

Ondertussen zijn de Lions ook bezig met een ander contract. General manager Martin Mayhew wil Ndamukong Suh graag langer in Detroit houden. De defensive lineman is volgend jaar in principe in zijn eentje goed zijn voor bijna 20 procent van de salarisruimte. Bij een nieuwe verbintenis zou er veel meer financiële ruimte voor de franchise ontstaan en dus de mogelijkheid om tijdens offseason free agents aan te trekken.

Overig nieuws:

  • San Francisco 49er NaVorro Bowman heeft een knieband gescheurd. De linebacker liep de blessure op tijdens de verloren NFC kampioenswedstrijd in en tegen Seattle en verkeerde het gehele seizoen in grootse vorm. Tijdens het noodlottige moment wist Bowman nog de bal af te pakken van Seahawks wide receiver Jermaine Kearse.
  • Patriots coach Bill Belichick is niet blij met Wes Welker. De voormalige wide receiver van de New England Patriots veroorzaakte in dienst van de Denver Broncos een zware hersenschudding bij Patriots cornerback Aqib Talib. Dit gebeurde uiteraard in de AFC kampioenswedstrijd van afgelopen zondag. Volgens Belichick was de actie van Welker bewust, volgens Broncos coach John Fox is Welker integer en zou hij zoiets nooit met opzet doen.

Ook leuk om te lezen