Lions en Packers lopen weg in de NFC North

Door

De bordjes in de NFC North zijn defenitief verhangen. De divisie-kampioen van afgelopen seizoen, de Chicago Bears, bewezen tegen Super Bowl champs Green Bay (27-17 Packers) een middle of the pack-team te zijn, terwijl de Minnesota Vikings zich dit seizoen ontpoppen tot de kampioen van de eerste helft, maar na de pauze alles weggeven. De Detroit Lions, die voor het eerste sinds 1980 (!) een 3-0 start kenden, profiteerden in OT: 26-23.

Wat gaat er ins hemelsnaam rond in de hoofd van de Minnesota Vikings? Voor de derde keer al dit seizoen ging de ploeg de rust in met een comfortabele voorsprong van dubbele cijfers, en evenzo vaak werd vlak voor de finish alles weer uit handen gegeven.

Twintig tegen nul stond er na dertig minuten op het bord in de Metrodome. Adrian Peterson had het op z’n heupen, en wat te denken van Jared Allen: drie sacks, twee QB-hits, en een forced fumble op de koop toe. Het resulteerde in een (rushing) touchdown van Peterson en eentje van Visanthe Shiancoe. En dus in de voornoemde 20-0 ruststand. In eigen stadion nog wel. Kat in het bakkie dus, zou je zeggen.

Mooi niet. De Vikings kwamen terug het veld op met lood in de schoenen, terwijl Lions-quarterback Matthew Stafford – tijdens de eerste twee duels geen enkele keer gesacked – eindelijk eens wat meer tijd kreeg. Het joch, die pas zijn zestiende NFL game speelde, maakte hiervan optimaal gebruik, en vond tot twee maal toe zijn favoriete target Calvin Megatron Johnson.

Het kwam in de Twin Cities uiteindelijk aan op OT, en het was eigenlijk voor niemand een verrassing dat de Lions, die slechts een FG nodig hadden om het pleit te beslechten, zich daarin het coolste toonden: 26-23.

Het is duidelijk dat de Green Bay Packers in de NFC North nog een behoorlijke kluif gaan krijgen aan de Lions, want als je een jong en getalenteerd team zelfvertrouwen geeft, berg je dan maar.

De regerend wereldkampioen zelf kende een puike start op bezoek bij aartsrivaal Chicago Bears. Al na de eerste drive vond Aaron Rodgers zijn TE Jermichael Finley (drie TD’s in totaal), om het een paar drives later nog eens dunnetjes over te doen: 14-0.

De Bears mochten even hoop koesteren toen Jay Cutler zijn nieuwste safety blanket Dane Sanzenbacher vond (14-7) en de defense de Packers vervolgens niet verder liet komen dan een field goal. Dichterbij dan tien punten liet Green Bay de rivaal echter niet komen. Twee picks van Jay Cutler (Morgan Burnett was beide keren de interceptor) hielpen de Bears niet, terwijl een forced fumble (Julius Peppers) en een interception (Brian Urlacher) niet mocht baten.

De mooiste play van de dag viel overigens te bewonderen toen de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was: waar iedereen zich bij een Green Bay-punt concentreerde op Devin Hester, daar ging Johnny Knox er plotseling met de bal vandoor. Een weergaloze call van special teams-coach Dave Toud, die door Knox perfect werd geretourneerd voor TD. Slechts de arbitrage had ergens een hold geconstateerd: 17-27.

Foto: AP

 

Ook leuk om te lezen