Lin: ‘Was liever in New York gebleven’

Door

Eerder deze week werd bekend dat Jeremy Lin volgend seizoen voor de Houston Rockets uit gaat komen. Om die overstap is veel te doen geweest, maar de persoon in kwestie had zich nog niet uitgesproken. Totdat hij donderdagavond plotseling zijn openhartige commentaar over de overstap gaf. ,,Ik had bij de Knicks willen blijven.”

De reden voor deze uitspraak heeft alles te doen met de manier waarop Lin vorig seizoen werd ontvangen in ‘the Big Apple’. Terwijl hij in Houston weinig support kreeg en vervolgens daar ook werd weggestuurd, kwam hij in New York het tegenovergestelde tegen. Mede dankzij zijn spel ontstond 'Linsanity'.

,,De fans in New York zijn fantastisch, ik houd van hen,”liet Lin weten tegenover Sports Illustrated. ,,Dat was waarschijnlijk wel de grootste reden dat in New York wilde blijven. De manier waarop de fans mij vanaf het begin steunden tijdens het afgelopen seizoen, is het mooiste dat ik ooit heb meegemaakt.”

Lin wilde zelfs zijn hele loopbaan in de Madison Square Garden schitteren voor de fans. ,,Wat New York voor mij heeft gedaan is ongelooflijk. Voor deze fans wilde ik de rest van mijn loopbaan mijn best blijven doen.Helaas is het anders gelopen.”

De Knicks weigerden echter de bieding van de Houston Rockets te matchen en zodoende kwam er al na één seizoen een einde aan Linsanity.

Er wacht nu een terugkeer naar Houston. De leiding van de Rockets excuseerden zich meerdere malen tijdens de onderhandelingen met Lin over de manier waarop ze hem een seizoen eerder hadden laten gaan. ,,Dat is uitgepraat. Voor mij was het belangrijk dat ik bij een team zou tekenen die mij echt graag wilde hebben. Dat gevoel heb ik hier en daarom ben ik enorm blij met mijn contract bij de Rockets,” besloot de 23-jarige guard.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen