Leyland: ‘Miguel Cabrera is MVP van de AL’

Door

Niet de verrassende rijzende ster Mike Trout is de most valuable player (MVP) van de American League. Nee, wat Jim Leyland is het klip en klaar. Zijn eigen Detroit Tiger Miguel Cabrera is daarin de beste speler en moet deze titel krijgen. Punt uit!

,,Ik vind dat ‘Miggy’ de MVP is”, aldus de Tigers-manager. ,,En ik weet wel dat er nog veel tijd te gaan is in dit seizoen, maar als we vandaag zouden moeten stemmen dan is Miguel Cabrera de gegadigde.”

RBI’s
Het is overduidelijk dat Leyland in z’n eigen straat praat. Iedere dag zet hij de naam van de 29-jarige Venezolaan op het wedstrijdformulier. Vooral aanvallend is de derde honkman een ware plaag voor pitchers en de verdediging van de opponent. Na 112 wedstrijden staat de teller op 143 hits, 29 homeruns en 95 binnengeslagen punten. Daarmee heeft hij de meeste RBI’s in de majors. Cabrera heeft een respectabel slaggemiddelde van .322.

De lobby voor Trout is heftig. Als een komeet maakt de verre velder van de Los Angeles Angels naam in de MLB. Dat krijg je als je nieuw bent op dit niveau en een slaggemiddelde hebt van 0.345, 20 homers hebt geslagen, 60 RBI’s, 87 keer de thuisplaat hebt bereikt en al 36 keer een honk succesvol wist te stelen.

Langere periode
Leyland wil het sensationele seizoen van de net 21 jaar geworden Trout in perspectief plaatsen ten opzichte van zijn slugger. ,,Trout is een van de beste jonge spelers die ik ooit heb gezien. Tegelijkertijd, denk ik, dat als je zo kan presteren gedurende een langere periode, dat dat ook zou mee moeten spelen.”

Ofwel: successen uit het verleden zouden meer garantie moeten bieden voor de MVP-uitverkiezing. Een rookie, de wonderboy van de Angels, is daarom minder goed te vergelijken met een door de wol geverfde speler, zoals Cabrera, is de redenatie van Leyland.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen