Lewis: ‘Lockout verhoogt criminaliteit’

Door

Volgens Baltimore Ravens Linebacker Ray Lewis zal een verhoging van de criminaliteit één van de gevolgen zijn van een lockout in de NFL. ,,Doe er maar research naar als er geen seizoen zal zijn. Kijk maar hoe sterk de stijging van de criminaliteit zal zijn als je ons spel wegneemt,” zei Lewis tegen ESPN.

Dat komt omdat de lockout veel meer mensen dan de spelers en de eigenaars alleen zal beïnvloeden. ,,Er zal niets anders te doen zijn,” dixit Lewis. Zondag zal de lockout 68 dagen duren en de langste lockout in de geschiedenis van de NFL worden. De huidige stop gaat nu meer om de ego’s.

,,Het is simpel, we moeten de trots verwijderen,” zei de linebacker. ,,Er is geen andere reden waaom dit verdergaat. Dit is waarom ik me er normaal niet over uitspreek, het heeft niets met de realiteit te maken. Er zijn mensen die echt problemen hebben. Het gaat er echt niet goed aan toe voor sommigen.”

Vorige week werd in het Hof van Beroep beslist dat de lockout mag blijven doorgaan, zelfs al zei een rechter dat het niet mocht. Op 3 juni is er terug een hoorzitting in St. Louis. Lewis zelf heeft nog geen onderhandelingen meegepikt en ging ook niet naar de rechtbank voor een hoorzitting, maar dat kan nog veranderen.

Foto: sports.popcrunch.com

 

Ook leuk om te lezen