Lewis: ‘Laat LBJ toch lekker ballen’

Door

Het begint zo zoetjes aan een jaarlijkse traditie te worden. Toen LeBron James het vorig jaar in de playoffs liet afweten, zou een en ander te maken hebben gehad met een – nooit bevestigde – relatie tussen zijn moeder en Cleveland-ploeggenoot Delonte West. En nu hij choked in het vierde kwarten van de lopende NBA finals, zou de oorzaak liggen bij Rashard Lewis van de Washington Wizards.

Huh, wat? Inderdaad: het was radio-station 97.9 The Box in Houston die de geruchten een paar dagen geleden de wereld inslingerde. De presentator kwam op de proppen met een geheime bron, die ook al van de hoed en rand had geweten van de problemen van Tiger Woods voor ze wereldkundig werden. ,,,Rashard Lewis van de Washington Wizards heeft een affaire met LeBron’s verloofde Savannah Brinson”, wist de bron te melden. En The Box besloot het de wereld in te slingeren.

Uiteraard ging het gerucht niet veel later als een lopend vuurtje over het internet – social media-platform Twitter voorop. Het noopte Lewis onmiddellijk contact te zoeken met de stiefvader van James, om te zeggen dat de geruchten ,,absoluut onwaar” waren. ,,Hij liet me weten dat hij me geloofde”, aldus Lewis. ,,Ze weten dat het niet waar is, en hij vertelde me dat ik me geen zorgen moest maken.”

Zoals het de vele media van vandaag de dag betaamt, werd Lewis pas op vrijdagmorgen, twee dagen nadat het leed al lang en breed was geschied, dan eindelijk maar zelf om commentaar gevraagd door The Box. Lewis ontkende nogmaals, en liet weten ,,Brinson zelfs nog nooit te hebben ontmoet.”

Nee, hij had geen idee waar de geruchten vandaan kwamen. ,,Daar probeer ik zelf ook achter te komen”, aldus Lewis. Het enige wat hij kon bedenken dat ze kwamen uit het anti-LeBron-kamp, dat hem wil zien falen.

Lewis: ,,Ze moeten die man gewoon lekker laten ballen. Hij probeert een kampioenschap te winnen, en nu slingeren ze deze rotzooi de wereld in, messing with his head. Ze moeten hem met rust laten, en hem gewoon laten spelen. Laat hem zijn titel winnen.”

Foto: ballerwives.com

Ook leuk om te lezen