LeSean McCoy verhuist naar Bills in blockbuster trade

Door

Philadelphia Eagles v Houston Texans

De Buffalo Bills hebben zich versterkt met LeSean McCoy. De running back is door de Philadelphia Eagles geruild naar upstate New York voor linebacker Kiko Alonso.

Shady
De Bills krijgen met LeSean ‘Shady’ McCoy één van de beste running backs van de afgelopen jaren. Zo had hij in 2013 de meeste rushing yards in de NFL en moest vorig jaar alleen DeMarco Murray en LeVeon Bell voor zich dulden.

McCoy moet voor de Bills de grootste zwakte opvullen: de quarterback. Zonder eerste ronde draftpick en goede alternatieven in de free agent markt willen de Bills winnen door ‘old school ground and pound’: offensief schade aanrichten via de running game en de sterke defense de kans geven om wedstrijden te winnen voor de Bills.

Alonso
Met Alonso halen de Eagles een getalenteerde wild card binnen. De middle linebacker maakte in 2013 een uitstekend eerste seizoen door bij de Bills en was één van de ankers van de defensie.

In het voorseizoen van 2014 scheurde Alonso een knieband en moest daardoor het gehele seizoen missen.

Eagles coach Chip Kelly en Alonso zijn oude bekenden van hun tijd bij de Oregon Ducks.

Blockbuster
De ruil tussen de Bills en Eagles is een zogeheten ‘blockbuster trade’ die we vooral uit de MLB kennen, waarbij twee grote spelers voor elkaar geruild worden.

Tot even voor de ruil was er totaal geen sprake van dat dit zou gebeuren. De twee teams hebben dit dus aardig onder de pet weten te houden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen