Magic zet LeBron voor schut

Door

Eén van de beste basketbalspelers aller tijden, Earvin ‘Magic’ Johnson, waagde zijn kans al stand-up comedian en dat ging ten koste van LeBron James. Johnson kon als speaker op de University at Albany verschillende mopjes uit zijn portfolio halen en liet het publiek met momenten bijna in tranen uitbarsten. Zolang King James geen ringen wint, zal Johnson die nieuwe carrière kunnen volhouden.

De voormalige spelverdeler van de Los Angeles Lakers haalde uit naar LeBron’s problemen in het vierde kwart van de play-offs. Het begon allemaal toen ze aan de succesvolle basketbalspeler, businessman, tv-personality en HIV-activist vroegen waar hij uiterst trots op was.

,,Dat is simpel: mensen die minder bedeeld zijn te werk kunnen zetten,” zei Johnson. ,,In basketbal zullen er altijd fantastische spelers zijn,” vervolgde Johnson over zijn succesvolle loopbaan in de NBA. ,,Er zullen altijd gasten zijn die kampioenschappen winnen, behalve dan LeBron…” Het publiek begon meteen luidop te lachen en vanaf dat moment was Magic niet meer te stoppen.

“Don’t be mad”, zei de man die ook een eind wilde maken aan een aantal vergelijkingen tussen LeBron en twee NBA-toppers. “Iedereen vraagt mij wie beter is: Kobe of LeBron en ik denk bij mezelf. Ben je serieus? Kobe heeft vijf kampioenschappen gewonnen, LeBron, zero.”

Maar over de vergelijking met Jordan wilde Magic toch even duidelijk zijn: “Komaan zeg, zes kampioenschappen voor Jordan. Weet je dat Michael elke play-off serie meer dan 30 punten gemiddeld had? Vergeet het maar om daar aan te komen!”

“Toch hou ik van de jonge gast (LeBron), ik weet dat hij beter zal zijn in het vierde kwart volgende seizoen”, ging Johnson verder. “Hij is een triple-double kanshebber elke wedstrijd en hij zal zeker beter worden.”

Eén klein detail, de mopjes zijn er gekomen nadat Johnson een investeerder werd in Detroit Venture Partners dat eigendom is van… Dan Gilbert, de voormalige baas van LeBron bij de Cleveland Cavaliers.

Zie hier, vanaf 1:00, hoe Magic LBJ aanpakt.

Foto: www.technocrati.com

Ook leuk om te lezen