‘LeBron James stopt bij Team USA’

Door

Olympics Day 16 - BasketballWaar we vanochtend al meldden dat Kevin Durant en Kevin Love komend jaar op het WK basketball in Spanje van de partij zijn voor Team USA, kan er een streep door de naam van LeBron James. De 28-jarige King zet mogelijk zelfs een punt achter zijn interlandcarrière, meldt Yahoo! Sports op basis van een bron bij de Miami Heat.

Vorige zomer pakte James met Amerika wederom een gouden medaille op de Olympische Spelen. Eerder deed hij dat ook al in 2008 in Peking. Tijdens zijn debuut op de Spelen in Athene 2004 stelde Team USA teleur en werd er slechts brons gewonnen. Of LeBron in 2016 in Rio de Janeiro weer van de partij is, is dus hoogst onwaarschijnlijk.

99 wedstrijden
Afgelopen seizoen speelde James 99 NBA-wedstrijden, 76 in het reguliere seizoen en 23 in de playoffs. Ook tijdens het off-season krijgt James maar weinig tijd om te herstellen. Na de festiviteiten van het tweede opeenvolgende kampioenschap van de Miami Heat vloog hij meteen door naar China en de Filipijnen voor clinics, had hij zijn eigen basketballkamp in Las Vegas en tegelijkertijd heeft hij ook nog een bruiloft te regelen. “Bovendien is hij op de volgende Spelen al 31 en vader van twee oudere zoontjes. Hij heeft een boel tijd in te halen met zijn familie”, zegt de bron.

Terugkeer bij noodzaak
Alleen als Team USA King James echt nodig heeft, zal hij zijn opwachting weer maken, volgens de bron. Met de huidige lichting sterren lijkt dat niet nodig. Tijdens het WK van 2010 liet James ook al verstek gaan en toen nam Kevin Durant met verve de honneurs waar. Naast LBJ bestaan er ook twijfels over de toekomst van Kobe Bryant, Dwyane Wade, Chris Bosh en zelfs Chris Paul in het sterrenteam. “Deze jongens worden ook ouder. Hun tijd is kostbaar”, liet Durant optekenen.

Voorzitter Colangelo houdt deur open
Toch kan James terugkeren wanneer hij wil bij het Dream Team, zegt Jerry Colangelo, executive director van het team. “Ik heb LeBron nog niets over de Spelen van 2016 gevraagd, maar zelfs op zijn veertigste is hij nog van grote waarde. Hij zal nooit te oud zijn. We zullen zien of hij er in 2016 bij is.”

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Jelle Achten 7 jaar ago

    er komt inderdaad een sterke lichting aan voor team USA met onder andere Kawhi Leonard

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen