Leake opgepakt voor diefstal

Door

Cincinnati Reds pitcher Mike Leake werd maandag opggepakt voor winkeldiefstal in een supermarkt. Hij probeerde er zes t-shirts te stelen ter waarde van 59,88 dollar.

Er staat een maximumstraf van 180 dagen cel voor zo’n misdrijf. Hij werd gearresteerd twee uur voor de pitchers verwacht werden in Great American Ball Park om slagtraining te volgen.

Leake heeft zich verontschuldigd tegenover familie, club en fans.

De Reds stuurden direct een persbericht naar buiten: ,,We kunnen dit gedrag niet plaatsen, daar het tegen de principes van ons team en onze gemeenschap is. Het gaat niet in de richting die we willen. Als het probleem juridisch is opgelost zullen we het intern oplossen.

De pitcher was de achtste pick in de 2009 MLB draft en maakte meteen de sprong van Arizona State naar de Major League toen hij de rol van 5e starter kreeg. Hij is nog maar de 21e speller die direct de stap maakt van de draft naar de MLB sinds 1965. 

Dit seizoen heeft hij al drie starts gemaakt, en is 2-0 met een ERA van 5.40. De Reds hebben dit seizoen al moeten rekenen op Leake door de schouderblessures van andere starters Johnny Cueto en Homer Bailey.

Foto: SI.com

 

Ook leuk om te lezen