Leafs eerste winnaars, Hawks hijsen banier

Door

Washington Capitals v Chicago Blackhawks

De Toronto Maple Leafs werden vannacht dankzij een 4-3 overwinning op de Montréal Canadiens de eerste winnaars van het nieuwe seizoen en in Chicago hesen de Blackhawks hun kampioenschapsbanier. Het nieuwe NHL-seizoen 2013-2014 is daarmee officieel van start.

De Leafs zullen tevreden terugkijken op hun opener. Een overwinningen dankzij vier treffers tegen hun grote rivaal is een opsteker voor de ploeg, die hun nieuwste aanwinst David Clarkson moeten missen dankzij diens lange schorsing uit het voorseizoen. Toronto moest vooral een uitstekend duel van Lars Eller bestrijden. De Deense aanvaller van Montréal was met twee treffers en een assist betrokken bij alle doelpunten. Een late treffer van Eller maakte het nog even spannend, maar Toronto hield stand.

Ook in Chicago vielen veel doelpunten te vieren. De regerend kampioen Blackhawks trokken na het hijsen van de banier ten strijde tegen de Washington Capitals, die ondanks de 6-4 nederlaag tevreden zullen zijn. Mikhail Gabrovsky toonde namelijk aan direct chemie met Alexander Ovechkin te hebben en scoorde in zijn debuut voor de Caps meteen ‘n hattrick.

Dat bleek niet genoeg, omdat de ‘Hawks net als vorig jaar via alle lijnen gevaarlijk bleken. Alle zes de doelpunten kwamen van de stick van een andere speler, al kwam de empty net goal van Marián Hossa tot stand door de unieke regel dat ‘n neergehaalde speler op weg naar het open doel automatisch een treffer toegewezen krijgt.

Een uitgebreide voorbeschouwing op het nieuwe seizoen vind je in ons meeste recent digitale magazine. Alle overige teams beginnen uiterlijk morgenavond aan het nieuwe seizoen.

Ook leuk om te lezen