LBJ best verdienende Amerikaanse teamsporter

Door

LeBron James mag dan nog immer moeten wachten op zijn eerste NBA-titel, in zijn portemonnee gaat het de basketballer van de Miami Heat naar den vleze. Op de deze week door Sports Illustrated gepubliceerde Fortunate 50, met daarop de best verdienende Amerikaanse sporters, blijkt James met een jaarinkomen van 44,5 miljoen dollar de best verdiende teamsporter te zijn. Hij hoeft slechts de golfers Tiger Woods (nog net op nummer 1) en Phil Mickelson voor te laten gaan.

James schraapt het overgrote deel van zijn salaris overigens binnen dankzij reclame. Zijn Heat-salaris bedraagt dit jaar niet meer dan 14,5 miljoen. De overige dertig harkt hij binnen dankzij commerciele activiteiten. Overigens maakte LBJ een klein sprongetje op de lijst. Vorig jaar stond hij nog vierde, maar hij ging bokser Floyd Mayweather Jr voorbij.

Op de Fortunate 50 lijst van Sports Illustrated staan dit jaar negentien NBA-spelers, zeventien honkballers, acht NFL-spelers, drie NASCAR-coureurs, en drie golfers. Ze toucheren gemiddeld 24,3 miljoen dollar op jaarbasis, wat zeven procent minder is dan een jaar eerder.

De eerste footballer op de lijst is Indianapolis Colts-quarterback Peyton Manning op nummer 4. Manning is goed voor dik 38 miljoen dollar per jaar, waarvan ruim 23 miljoen wordt betaald door de Colts. De QB wordt op nummer 5 gevolgd door de eerste honkballer op de lijst: Alex Rodriguez. A-Rod moet het doen met 36 miljoen dollar per seizoen, waarvan het overgrote deel (32 miljoen) als salaris wordt overgemaakt door de New York Yankees.

IJshockeyers komen op de lijst opnieuw niet voor.

Op de internationale top 20 van meest verdienende sporters prijken overigen ook een aantal atleten die hun geld verdienen in de NBA en MLB. Houston Rockets’ Yao Ming staat op nummer 6 (met een jaarinkomen van bijna 36 miljoen dollar), Seattle Mariners’ Ichiro Suzuki op nummer 13 ($24 miljoen), NBA-kampioen Dirk Nowitzki op 16 (dik $21M), Lakers’ Pau Gasol op 17 (bijna $21M) en Detroit Tigers’ Miguel Cabrera op nummer 19 (dik $20M).

Sports Illustrated kwam tot de cijfers op basis van salarissen, prijzengeld, bonussen, reclame-inkomsten en startgelden. Het liet zich daarbij informeren door vakbonden, tourverslagen, zaakwaarnemers en nieuwsartikelen. De geschatte reclame-inkomsten kwamen tot stand met behulp van Burns Entertainment & Sports Marketing, andere sport marketing bureaus, analysten en zaakwaarnemers.

Foto: blogs.sun-sentinel.com

Ook leuk om te lezen