Larry Brown weg bij Bobcats

Door

Larry Brown stopt per direct als coach van de Charlotte Bobcats. Voormalig Bobcats coach Paul Silas zal tijdelijk de functie van Brown overnemen. Onder leiding van de 70-jarige Brown zette de Bobcats een score neer van 9-19, waarvan er drie wedstrijden met meer dan 31 punten verschil werden verloren. De kersverse nieuwe eigenaar van de Bobcats, Michael Jordan, maakte het nieuws bekend een dag na het verlies tegen de Oklahoma City Thunder.

Brown is coach sinds 1975 en is de enige coach die die acht verschillende teams in de NBA naar de play-offs leidde. Brown won een NCAA kampioenschap, een NBA kampioenschap, hij werd Olympisch kampioen en coachte het Olympisch team.

De zakenwaarnemer van Brown, Joe Glass, geeft aan dat de coach snel weer op een bank zal plaatsnemen. ,,Hij heeft nog genoeg energie en kracht om te coachen,” aldus Glass.

Michael Jordan sprak over een lastig besluit. ,,Het was een moeilijke beslissing voor ons beiden, maar een noodzakelijke beslissing. Ik wil Larry bedanken voor alles wat hij voor ons heeft betekend. Hij heeft een grote rol gespeeld binnen deze organisatie, inclusief het voor het eerst behalen van een plek in de play-offs afgelopen seizoen. Larry zal een adviserende rol blijven houden binnen de organisatie.”
Foto: media.oregonlive.com

Ook leuk om te lezen