Landry kan beginnen aan herstel

Door

LaRon Landry, strong safety van de Washington Redskins, onderging deze week een operatie om zijn linkerpols te herstellen. Landry blesseerde zichzelf aan de pols in de tweede wedstrijd van het seizoen, een 30-27 verlies tegen de Houston Texans. Hij ontwrichtte zijn linkerpols en moest het duel geblesseerd verlaten.

Na die wedstrijd speelde hij nog zeven wedstrijden voordat hij een nieuwe blessure opliep. Tegen de Philadelphia Eagles raakte de safety geblesseerd aan zijn linker achillespees.

Door die blessure werd Landry op injured reserve geplaatst en kwam hij niet meer in actie. De jonge safety werd in 2007 gedraft uit Louisiana State University in de eerste ronde.

In negen wedstrijden vorig seizoen had hij 85 tackles, een sack en een interception. Tijdens de stemming voor de Pro Bowl, de all-stargame van de NFL, stond Landry lange tijd op een verkiesbare plek.

Zijn achillespeesblessure is inmiddels bijna hersteld.,,Ik ben bijna honderd procent genezen van mij bessure aan de achillespees, al weet ik dat nog niet helemaal zeker want ik weet nog niet wat het been aankan. Ik ben nog niet aan het lopen, maar ik doe wel al veel oefeningen voor mijn benen. Ik schat dat hij voor negentig procent weer hersteld is,” zei Landry.

Over zijn operatie aan zijn pols de safety ook tevreden. ,,Ik werk aan mijn hele lichaam maar mijn linkerkant levert nog wat problemen op. Ik kan geen gewicht opheffen aan die kant, maar ik doe nu aan bankdrukken met één arm.”

Foto: 2.bp.blogspot.com

Ook leuk om te lezen