Lance Berkman op weg naar de Texas Rangers

Door

2011 World Series Game 6 - Texas Rangers v St Louis Cardinals

Er ligt voor Lance Berkman een éénjarig contract ter waarde van tien miljoen dollar klaar bij de Texas Rangers. De 37-jarige switch-hitter geeft de ploeg van manager Ron Washington de nodige power in de rol van aangewezen slagman. Een groot vraagteken is zijn conditie. Berkman onderging afgelopen seizoen twee operaties aan de knie en speelde slechts in 32 wedstrijden mee voor de St. Louis Cardinals.

Krijgen de Rangers 2011 Berkman?

Berkman vertelde een week geleden, in gesprek met een lokale krant in St. Louis, dat hij twijfelde over een terugkeer. Een sterk financieel bod van een team wilde hij nog wel in overweging nemen. “Als ik weer ga spelen, dan geef ik mijn hart en ziel voor de organisatie.”

De Rangers lijken hem over de streep te trekken. “We zijn op zoek naar een aangewezen slagman en we denken dat Berkman die rol prima kan invullen”, zei Rangers eigenaar Nolan Ryan. Een positie waar Berkman in het verleden nog zijn ongenoegen over uitsprak. “De sport dient gespeeld te worden met een pitcher die aan slag komt. I don’t like the DH. And if you can’t play a position … that’s not baseball.”

In Arlington weten ze trouwens nog wel wie Berkman is. Hij was het die in Game 6 van de 2011 World Series de wedstrijd in de tiende inning op gelijke hoogte bracht met een two-run single. Een inning later sloeg David Freese een homerun voor de overwinning.

Cirkel rond

Berkman is geboren in Texas en ging naar school in Texas. Hij begon zijn loopbaan bij de Houston Astros en speelde daar twaalf seizoenen. Berkman kan als speler van de Texas Rangers zijn loopbaan afsluiten in zijn thuisstaat. De Rangers en de Astros openen overigens op 31 maart het nieuwe MLB seizoen. Kan Berkman direct zijn oude werkgever schrik aanjagen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen