LaMarcus Aldridge vertrekt naar de Spurs

Door

Houston Rockets v Portland Trailblazers Ð Game Four

Op de vierde dag van de officiële free agency periode is er opnieuw een speler die bekend maakte dat hij van de westkust naar Texas vertrekt. Power forward LaMarcus Aldridge liet middels een tweet weten dat hij van werkgever verandert.

Portland Trail Blazers
Met deze aankondiging verliest Portland, ondanks verwoede pogingen van onder meer teamgenoot Damian Lillard, zijn viervoudig All-Star. Aldridge, die in 2006 als tweede door de Bulls werd gedraft maar direct werd verhandeld naar de Trail Blazers, speelde in totaal negen seizoenen voor de ploeg uit Oregon, waarin hij vijf maal de play-offs wist te bereiken. In die play-offs kende de geboren Texaan weinig successen, met slechts één series winst (vorig seizoen tegen Houston).

San Antonio Spurs
Het gebrek aan successen in de play-offs deed Aldridge (mede) besluiten te vertrekken. Meerdere gegadigden (onder anderen de Knicks, Lakers en Suns) probeerden hem over te halen bij hen te komen ballen, maar uiteindelijk trokken de Spurs aan het langste eind. San Antonio legde Aldridge, die gezien wordt als de uiteindelijke opvolger van Tim Duncan, voor vier seizoenen vast, en geven hem voor zijn verdiensten in totaal tachtig miljoen dollar.

Foto: Getty Images

5 Reacties
 1. Bahadir 5 jaar ago

  Goed nieuws dit. Hopelijk zullen de Spurs met de komst van LMA en de contractverlenging van Leonard wat sneller en energieker gaan spelen vanaf volgend seizoen. Zodat ook ik (als liefhebber van snel en energiek basketbal) het leuk zal gaan vinden om Spurs basketball te kijken.

  En om mijn haat-liefde-relatie met de Spurs helemaal tot uiting te brengen de volgende Game of Thrones-reference: ”The damn white walker just won’t die”. 🙂

  • Spurs spelen zo mooi man! Met Aldridge erbij zijn ze titelfav nummer één.

   • Bahadir 5 jaar ago

    Dat valt nog te bezien. De Cavaliers zijn in mijn ogen nog altijd het sterkste team. Daarnaast moet je niet vergeten dat de Spurs nog altijd door de powerteams in het Westen (Warriors, OKC, Memphis, Rockets) heen moeten om de Finals te halen.

    Maar ze zijn iig één van de grootste favorieten, voor zo ver ze dat nog niet waren. Ben blij voor je, maar Timmy op Center.. gaat dat werken?

 2. Tony Purrel 5 jaar ago

  Ja? Komt Timmy op de 5-positie?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen