Lakers zijn de baas van Los Angeles

Door

Het is klip en klaar hoe de verhoudingen liggen. Het is Lakers eerst. De Clippers moeten genoegen nemen met een plek in de coulissen in de Hollywoodstad. Dat was de boodschap die de mannen van Phil Jackson meegaven aan hun ‘kleine’ broertje door ze simpel met 112-104 te verslaan.

Terwijl de prestatiecurve van de Clippers heel onregelmatig blijft, zijn de Lakers op oorlogspad. Na de All Star Break stapten de mannen van Phil Jackson veertien keer als winnaar van de vloer. Slechts één keer kregen de Lakers klop. Miami Heats revival begon in het Staples Center.

Dat de Lakers hun stadgenoot met gemak aan de kant zetten, verbaast dan ook niemand. Dat er meer spanning en sensatie in zit in the battle of LA bewezen vooral de eerste twee ontmoetingen van dit seizoen.

Op 8 december 2010 moesten Kobe Bryant en co alles in het werk stellen om de Clippers van zich af te houden: 87-86. Verrassend was de overwinning van het ‘mindere’ team op 16 januari (99-92). Eind februari waren de Lakers al begonnen met hun zegetocht en dolven Blake Griffin en zijn teammaten kansloos het onderspit: 108-95.

Wederom kregen zij geen schijn van kans. Geen enkele keer in de wedstrijd hadden de Clippers de leiding. Vanaf de tipoff hobbelden de spelers van coach Vinny del Negro achter de titelhouder aan.

Tot 2-2 bleven de bezoekers bij. Daarna bleef de thuisploeg, met Andrew Bynum terug in de basis na een schorsing van 2 wedstrijden, met scherp schieten. De eerste zeven schoten waren raak en al gauw liep de voorsprong op naar 16 punten.

Saai was het niet in het Staples Center. De Clippers probeerden terug te komen in de wedstrijd . Dat ging onder meer gepaard met enkele typische alley oops slams van Blake Griffin. De forward was goed voor 22 punten. De reverse dunks van Shannon Brown en Ron Artest kregen het publiek ook van hun stoel.

Al met al knabbelden de gasten iets van de achterstand af. Maar de Lakers hielden altijd een veilige marge. En in het vierde kwart maakte Bryant duidelijk dat er niets te halen valt. Hij maakte 12 van zijn 37 punten.

Met nog 28 seconden te gaan sloeg de vlam alsnog in de pan in de enige NBA-stadsstrijd. Clippers-center Chris Kaman moest de wedstrijd verlaten.Hij kon eraf met twee technische fouten nadat hij in aanraking kwam met Derek Fisher.

Hiervoor kreeg de spelverdeler van de Lakers ook een technische, maar Kaman kon vertrekken toen hij zijn opponent verbaal duidelijk maakte deze fysieke strijd elders voort te zetten. Een actie van een speler die al bijna 48 minuten achter de feiten aanloopt.

Zie hier de samenvatting tussen de Clippers en de Lakers.

Foto: nimg.sulekha.com

1 Reactie
  1. S. 7 jaar ago

    Lakers verloor in Miami, niet in LA. Dat was met kerst, en toen verloren ze ook.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen