Samenwerking Lakers en GLAAD na ‘Bryant-rel’

Door

De Los Angeles Lakers zullen van de recente homofobe uitspattingen van Kobe Bryant gebruik maken om alle homofobe opmerkingen te stoppen in het basketbal.  De ploeg en ‘The Gay & Lesbian Alliance Against Defamation’ (GLAAD) hebben aangekondigd dat ze zullen samenwerken.

,,Wat er gebeurde tijdens de wedstrijd dinsdag is niet waar de Lakers voor staan,” zei woordvoerder John Black. ,,We willen onze betrokkenheid met de fans verzekeren en we zijn dankbaar voor alle steun die we ontvangen van alle lagen van de bevolking.”

Bryant kreeg dinsdag een technische fout tegen de San Antonio Spurs, stormde naar de spelersbank en gooide ondertussen een homofobe uitspraak naar het hoofd van scheidsrechter Bennie Adams. De actie werd vastgelegd op camera en vlug kwam de situatie in opspraak. Bryant kreeg een boete van 100.000 dollar.

,,De uitspraak die ik deed, zelfs al was het niet de bedoeling dat die zo zou overkomen, is sowieso verkeerd en ik weet dat,” zei Bryant. ,,Het was dom van mij. Als ik zie hoeveel mensen ik heb geraakt met mijn woorden is het zeer belangrijk dat ik uitspreel hoeveel het me spijt.”

Bryant gaat in beroep tegen de hoge boete maar wil wel dat er iets positiefs bloeit uit deze ervaring. GLAAD wil net hetzelfde. ,,Door wat er gebeurde kunnen we nu de fans van Bryant, de Lakers en de NBA aanleren waarom zo’n woorden niet mogen gebruikt worden, zei GLAAD woordvoerder Jarrett Barrios. ,,De Lakers hebben een positieve stap gezet en we kijken er naar uit om om met hen samen te werken.”

Foto: www.fanattic.net

 

Ook leuk om te lezen