Lakers voorbereid op vertrek Jackson

Door

De Los Angeles Lakers zijn voorbereid op het eventuele vertrek van coach Phil Jackson na dit seizoen. Hij zei eerder dit seizoen dat dit zijn laatste seizoen als coach wordt in de NBA. Lakers-General Manager Mitch Kupchak is er langer mee bezig. .

,,Als Phil vertrekt, wat hij aangeeft te doen, dan zullen we op dat punt zien wat onze opties zijn. We zullen we dan actie ondernemen waarover we de laatste tijd hebben gesproken. Iedereen weet dat dit moment er ooit zou komen,” zei Kupchak.

,,Naar de toekomst kijken, van zowel spelers als coaches, is een deel van wat de eigenaren en managers moeten doen. We hebben steeds lijstjes in ons hoofd. We denken altijd aan de vraag ‘wat als?’. Dus zeggen dat we er nog niet over hebben gesproken zou verkeerd zijn.”

Jackson liet al meerdere keren blijken dat dit seizoen zijn laatste als coach zal zijn. Maar omdat hij al tweemaal een sabbatical heeft genomen en al eens meer sprak over op pensioen gaan, blijft iedereen sceptisch.

Maar Kupchak zegt dat hij geen andere keuze heeft dan Jackson te geloven. Over de mogelijke opvolgers van Jackson wil hij wel nog niets kwijt. Assistent coach Brain Shaw wordt gezien als een mogelijk opvolger van binnen de organisatie.

Jackson wil alleszins niet praten over zijn toekomstplannen of wat de Lakers zullen doen eens hij weg is. ,,Het is duidelijk dat er een sfeer van ‘wie neemt het hier volgend jaar over’ hangt over het team,” zei Jackson. ,,Maar ik denk niet dat het al die tijd is om daarover te praten.”

Foto: boston.com

Ook leuk om te lezen