Lakers verpesten driepunter-feestje Allen

Door

Boston Celtics-guard Ray Allen heeft sinds donderdagnacht het NBA-record driepunters op zijn naam staan. In de thuiswedstrijd tegen de Los Angeles Lakers gooide hij zijn 2561e driepunter binnen. Daarmee loste hij Reggie Miller af als recordhouder.Het feestelijke feit kreeg bleek overigens geen opmaat naar een overwinning, want de Lakers bleken met 92-86 te sterk.

Speciaal voor deze gelegenheid was Reggie Miller, de voormalig guard van de Indiana Pacers, als commentator afgereisd naar de TD Banknorth Garden. Miller was tot donderdagavond de houder van het record.

Hij zag aan het einde van het eerste kwart Allen zijn historische driepunter binnen gooien. Het leverde de Celtics-guard een staande ovatie op van het gehele publiek. ,,Ik wist dat ik maar twee driepunters nodig had om het record in handen te krijgen,” aldus Allen. ,,Al was het in deze wedstrijd niet gebeurd, dan wel in de volgende. Die tweede driepunter verliep voor mij bijna in slow motion. Het was absoluut een magisch moment.”

In een time-out liet Allen zich omhelzen door zijn moeder en Miller. ,,Ik heb altijd heel voor respect gehad voor Reggie. Hij was echt een voorbeeld voor mij hoe hij speelde. Ik wilde vroeger altijd net zoals Reggie worden,” sprak Allen respectvol over de speler waarvan hij donderdagavond het record afpakte.

Waar normaal gesproken de rivaliteit tussen beide partijen ervan afspat in duels tussen de Celtics en de Lakers, bleef dat donderdagavond achterwege. Het driepunten-record had duidelijk de overhand.

Uiteindelijk gaven de Celtics een voorsprong van 7 punten tijdens de rust weg in de tweede helft. Allen eindigde uiteindelijk op twintig punten voor de thuisploeg. Bij de Lakers, regerend kampioen in de NBA, bleek Kobe Bryant de grote man donderdagavond. Hij was goed voor 23 punten.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Lakers en de Celtics.

Foto: celticshub.com

1 Reactie
  1. Sander 7 jaar ago

    Ray = een held!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen