Lakers verliezen voor vijfde keer op rij

Door

Zaterdag vangen de play-offs aan in de NBA. De Los Angeles Lakers zijn al weken zeker van een playoff plaats, maar zullen ze toch wel enige zorgen nu maken om de huidige vorm. Zondag werd er tegen de Oklahoma City Thunder voor de vijfde wedstrijd op rij verloren.

,,De tijden dat we konden terugdenken aan de successen van de laatste jaren zijn nu definitief voorbij,” stelde Lakers-coach Phil Jackson na afloop van de 120-106 nederlaag tegen de Thunder. ,,We moeten ons nu herpakken en zorgen dat we met een goed gevoel de play-offs in gaan.”

Dat is hard nodig, gezien de huidige stand op de ranglijst. In de Western Conference staan de Lakers nu tweede, maar hijgen nummer drie (Dallas Mavericks) en vier (Oklahoma City Thunder) de ploeg uit LA hard in de nek. De Mavs staan gelijk wat betreft het aantal overwinningen, terwijl de Thunder slechts één nederlaag meer hebben.

De laatste keer dat de Lakers zo’n serie nederlagen achter elkaar te verwerken kreeg, was in het seizoen 2006/2007, toen het team zeven keer op rij wist te verliezen.

,,Ik heb de jongens ook verteld dat ze niet in een keer kunnen verwachten dat de vorm weer terug is,” sprak Jackson verder. ,,Maar misschien hebben we dit ook weer nodig om op scherp gezet te worden.”

Voor de Thunder betekende het de eerste overwinning in LA sinds 12 maart 2006. De grote man bij de bezoekers was Kevin Durant met 31 punten.

Zie hier de samenvatting tussen de Thunder en de Lakers.

Foto: everyjoe.com

Ook leuk om te lezen