Lakers nemen voorsprong in serie tegen Hornets

Door

De Los Angeles Lakers hebben na dinsdagnacht nog maar een zege nodig om zich te plaatsen voor de halve finales van de play-offs van de Western Conference. In het eigen Staples Center waren de Lakers in game vijf te sterk voor de New Orleans Hornets: 106-90.

Dankzij deze overwinning heeft de regerend kampioen nu een 3-2 voorsprong genomen in de serie.

Vooraf was er nog grote onduidelijkheid geweest rondom de inzetbaarheid van Kobe Bryant, maar daar was dinsdagavond niks van te merken. De captain was goed voor 19 punten en bleek op de juiste momenten de aanjager van de thuisploeg te zijn.

,,Dit was typisch een Bryant-vertoning deze avond,” vond Hornets-coach Monty Williams. ,,Op de juiste moment zorgde hij ervoor dat de thuisploeg weer wat extra energie kreeg. Of ik vond dat het leek dat hij last had van zijn enkel? Nou, dat lijkt mij van niet.”

Waar in de voorgaande wedstrijden de Hornets verdedigend de zaakjes prima op orde hadden, haperde dat in game 5. De Lakers bleken scherper te zijn en pakten zeventien meer rebounds.

Donderdag staat in New Orleans game 6 op het programma. Voor Chris Paul en zijn mannen kan het de laatste wedstrijd van het seizoen worden. ,,Dat voelt absoluut niet als een extra druk,” stelt Paul.

,,Ik denk wel dat het een voordeel is dat we in ons eigen stadion spelen. Dat kan ons energie geven die we nodig hebben. We hebben twee wedstrijd gewonnen in de serie door hard aan te vallen. Dat moet ook het strijdplan van donderdag worden.”

Zie hier de samenvatting tussen de Hornets en de Lakers

Foto: nona.com

Ook leuk om te lezen