Laatste nieuws rondom arbitration hearings (2)

Door

Deze week staan de laatste arbitration hearings gepland, vandaar een snelle update van het laatste nieuws rondom de betreffende spelers en teams. Vorige week werd al bekend dat Josh Hamilton en de Rangers arbitration ontweken via een nieuw tweejarig contract en dat de Angels hun arbitragezaak tegen Jered Weaver wonnen waardoor hij 7.37 miljoen dollar zal verdienen in 2011.

Carlos Marmol vs. de Chicago Cubs
De zaak tussen deze twee partijen stond voor woensdag op de planning, maar dinsdag maakten beide partijen bekend dat zij tot een nieuwe overeenkomst zijn gekomen. De reliever tekende een driejarig contract en zal gedurende zijn contract 20 miljoen dollar verdienen.

Kelly Johnson vs. de Arizona Diamondbacks
De datum voor deze arbitragezaak was nog niet bekend gemaakt, maar nu is bekend dat de zaak morgen ingepland is. Johnson kende in 2010 een sterk seizoen.284 sloeg met 26 home runs en 71 RBIs vroeg om 6.5 miljoen dollar, terwijl de D’backs niet verder dan 4.7 miljoen wilden gaan. Morgen horen we welk bedrag het is geworden.

Jeremy Guthrie vs. de Baltimore Orioles
Nog een speler van de Orioles die op weg leek naar een arbitration hearing. Ook Guthrie tekende echter een nieuw eenjarig contract bij de O’s. Hij gaat 5.75 miljoen dollar verdienen in Baltimore in 2011, precies het middelpunt tussen vraag en aanbod van speler en team.

Delmon Young vs. de Minnesota Twins
Over deze aanstaande arbitragezaak is van alle zaken het minst bekend. De datum is nog altijd niet publiekelijk bekend gemaakt en er is weinig tot geen nieuws over een mogelijk nieuw contract. Young verdiende vorig seizoen 2.6 miljoen en sloeg .298 met 21 home runs en 112 RBIs. Hij vindt zelf dat hij 6.25 miljoen moet gaan verdienen, terwijl de Twins hem maar 4.65 miljoen dollar willen bieden. De komende week zal bekend worden welke van de twee bedragen zijn salaris zal worden in 2011.

Rickie Weeks vs. de Milwaukee Brewers
Weeks (foto) heeft de Brewers een deadline gegeven voor het onderhandelen over een nieuw contract. Zodra hij zich voor Spring Training meld, een dag voor de arbitration hearing op 17 februari, wil hij zich volledig richten op honkbal en niet meer met randzaken bezig zijn. Weeks vroeg om 7.2 miljoen dollar in 2011, maar de Brewers willen maar 4.85 miljoen dollar betalen. Dit verschil is zo groot, dat een arbitration hearing noodzakelijk lijkt.

Hunter Pence vs. de Houston Astros
Dit is de laatste hearing van dit jaar. Hij staat gepland op 18 februari en er zijn weinig aanwijzingen die erop wijzen dat beide partijen voor die tijd nog tot een nieuwe overeenkomst zullen komen. De Astros hebben in het verleden vaak arbitragezaken van hun spelers gewonnen, maar Pence, die in 2010 .282 sloeg met 25 home runs en 92 RBIs, denkt dat hij een goede kans maakt in de rechtszaak. Pence vroeg om 6.9 miljoen dollar, terwijl de Astros slechts 5.15 miljoen bieden.

Na 18 februari weten we van al deze spelers hoe hun zaken zijn afgelopen. Sport Amerika houdt je op de hoogte!

Foto: lh5.ggpht.com

Ook leuk om te lezen