Laat D-Rose lekker met rust

Door

Phoenix Suns v Chicago BullsHet digitale tijdperk is de Gouden Eeuw voor de journalist. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, je loopt nooit meer achter de feiten aan en de informatie ligt voor het oprapen. De juiste bronnen vinden is soms lastig, getuige de berichtgeving van maandag dat LA Lakers-eigenaar Jerry Buss eerst op 79-jarige (bron: Wikipedia) en toen op 80-jarige (bron: journalisten ter plaatse) was gestorven, maar dat is een kwestie van je verdiepen in de materie. Dat Wikipedia geen betrouwbare bron is, weten we tenslotte al heel lang.

Ander nadeel is echter dat al deze nieuwsgaring en al de mogelijkheden om dat met anderen te delen, met regelmaat zorgt voor een overkill. We zagen het bij het Melo-drama, waarbij het vertrek van Carmelo Anthony bij de Denver Nuggets dagelijks voorbijkwam, we zagen (of zien) het bij de Dwightmare, we zien het in de discussies over Michael Jordan, Kobe Bryant en LeBron James, en we zien het nu weer bij Derrick Rose. Elke zucht en scheet is nieuws.

De Most Valuable Player van 2011 is de ‘hottest media player in town’. Er gaat geen dag voorbij zonder bericht van het blessurefront. Eerlijk is eerlijk: D-Rose had hier zelf ook een grote rol in door zijn blessure en herstel onderdeel te maken van een marketingcampagne van Adidas. Maar de journalisten van ESPN, NBA.com, Yahoo, Sports Illustrated, AP en al die anderen weten van gekheid niet wat ze moeten schrijven.

Natuurlijk is fijn om te weten dat hij weer kan lopen, dat hij zich goed voelt, dat hij langzaam maar zeker herstelt (echt?), dat hij weer schiet, dat hij meegaat naar uitwedstrijden van de Bulls, dat hij meedoet aan de shoot-around, dat hij misschien wel voor de All-Star Game terugkomt, of toch niet, of misschien dit seizoen toch niet meer in actie komt (oh nee!), nu ineens meespeelt in vijf tegen vijf, hij alles doet wat andere spelers deden, hij misschien toch wel voor de playoffs terugkeert bij de Bulls.

Allemaal reuze interessant, maar maak er nou niet zo’n heisa van. Woorden worden verdraaid en interpraties worden opgeschreven als waarheden. Rose is nu sinds april vorig jaar uitgeschakeld. De beste man is pas 24 jaar (bron: NBA.com), heeft nog een hele carrière voor zich, dus laat hem lekker met rust (must see!). Hij komt terug en als hij komt, dan zal hij binnen de kortste keren weer regeren in Chicago en in de NBA. Tot die tijd: calm down, folks.

 

 

 

1 Reactie
  1. Celtics Hoorah!!! 7 jaar ago

    Een bericht dat ie met rust gelaten moet worden is toch ook publiciteit? Beetje zinloos dit.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen