Kurado vreest voor familie na aardbeving Japan

Door

Hiroki Kurado, pitcher van de Los Angeles Dodgers, zegt dat alhoewel de meeste van zijn familieleden in Japan op een veilige afstand wonen van waar de aardbeving doorging, maar dat hij zich grote zorgen maakt om zijn broer.

Die is een zakenman en moet vaak afreizen naar het noorden van het land, waar het epicentrum van de aardbeving is.

Kurado zei dat hij niet zeker is of zijn broer er op dat moment was of niet. ,,Ik heb mijn broer nog niet kunnen contacteren, maar de rest van mijn familie is zeker oke,” zei Kurado vergezeld door een tolk. ,,Ik denk dat alles ook goed is met hem, maar ik weet gewoon niet waar hij is.”

De pitcher hoorde van de aardbeving, met 8,9 op de school van Richter, toen hij wakker werd iets na zes uur in de morgen en wat research deed op internet. ,,Ik begon naar foto’s te kijken en zag dat het erger en erger werd,” zei hij. ,,Ik zette vlug de televisie op en zag de verschrikkelijke beelden. Het was afgrijselijk.”

Zijn vrouw en kinderen leven bij hem in Los Angeles. Zelfs al is alles in orde met zijn familie in Japan, zit hij enorm in met alles wat momenteel gebeurt in Japan. Zeker zijn ex-teamgenoten van de Rakuten Golden Eagles liggen hem nog na aan het hart. ,,Ik heb veel vrienden in dat team, en ik ben bezorgd om mijn vrienden en hun familieleden,” besloot Kurado.

Foto: laist.com

Ook leuk om te lezen