Kunitz en Downie geschorst voor clash

Door

Woensdagnacht staat de vierde confrontatie tussen de Tampa Bay Lightning en de Pittsburgh Penguins op het programma. Deze wedstrijd gaat echter voorbij aan Penguins-aanvaller Chris Kunitz en Lightning-aanvaller Steve Downie aangezien zij beiden een schorsing van één wedstrijd kregen.

Kunitz, in de eerste wedstrijd nog trefzeker via een empty-netter, kreeg zijn straf in verband met een elleboog tegen het hoofd van Lightning-aanvaller Simon Gagne. Het slachtoffer beweerde hierbij dat deze stoot bewust was, maar Kunitz ontkent dat ten stelligste: „Ik heb hem nooit pijn willen doen. Ik ben blij dat hij er niets aan over heeft gehouden en dat hij de wedstrijd uit heeft kunnen spelen.”

Hieronder kan je zelf bepalen of de elleboogstoot van Kunitz een bewuste was of niet:

Voor een niet-gerelateerd incident uit dezelfde wedstrijd kreeg Downie dus ook een wedstrijd schorsing. Hij knalde namelijk bijzonder hard op tegen Penguins-verdediger Ben Lovejoy. Hij zou voor deze knal tijdens de wedstrijd een penalty gekregen hebben, maar de Penguins scoorden een doelpunt voordat de Lighting in puckbezit hadden kunnen komen. Downie toonde zich in ieder geval zeer schuldbewust: „Ik ben zeer teleurgesteld in mezelf. Ik heb het gevoel dat ik mijn team in de steek heb gelaten.”

Bekijk hieronder de beuk die Downie uitdeelt aan Lovejoy:

Foto: bleacherreport.com

Ook leuk om te lezen